Danijela Stojanović: Roditeljstvo je velika odgovornost i najljepši poziv na svijetu

Svaki dan sa djecom je novi izazov. Kako rastu tako im se potrebe i interesovanja mijenjaju.

Intervju: Danijela Stojanović

Biti mama dvije djevojčice donosi radost, ljubav i puno avantura. Svaki dan je ispunjen smijehom, šarmantnim trenucima i nevjerojatnim ljepotama koje dvije djevojčice unose u njen svijet. U nastavku je intervju sa Danijelom Stojanović.

Predstavite nam se u nekoliko rečenica

Moje ime je Danijela i mama sam dve devojčice, Sare od 6 godina i Simone od 3 godine. Po struci sam vaspitač. Vlasnica sam marketinške agencije i vodim instagram profil @maminzivot koji broji blizu 60k pratilaca. Žena sam iz naroda i na svom profilu delim svakodnevicu jedne mame. Ljeto je, i nekako, to je vrijeme kad su sva događnja intenzivnija, kako provodite ove dane? Letnje dane provodim u krugu porodice. Gledamo svaki trenutak da provedemo zajedno. Planiramo novo putovanje. Možda obilazak nekog etno sela u Srbiji pošto smo na moru već bili. 

Vaše djevojčice su već prilično velike, kako protiče jedan dan sa njima?

Svaki dan sa decom je novi izazov. Kako rastu tako im se potrebe i interesovanja menjaju. Idu u vrtić i obozavaju ga. Sara je predškolac i uskoro kreće novo poglavlje njenog života. Kada su kod kuće gledamo da što više vremena provedemo u prirodi. Da ih uključim u sve kućne poslove i aktivnosti. Obožavamo muziku i filmove tako da ima dana kad ceo dan provedemo u toplini doma gledajući filmove.

Kako kombinujete majčinstvo i sve druge obaveze?

Od moderne žene se u današnje vreme mnogo “traži”. Da bude poslovno ostvarena i da bude maksimalno posvećena majka. Izazovi u balansiranju izmedju tih uloga su veliki ali moram priznati da ih uspešno savladavam. Kako uglavnom radim od kuće imam dosta vremena za porodicu.Uz dobru organizaciju se sve može.

Koji su najveći izazovi roditeljstva prema Vašem mišljenju?

Roditeljstvo je velika odgovornost i najlepši poziv na svetu. Danas je teško primeniti tradicionalni način vaspitanja jer naša deca odrastaju u modernom društvu. Tehnologija je mnogo napredovala, deci je mnogo toga dostupno. Moja deca odrastaju sa puno ljubavi, razumevanja, pažnje ali i te kako su im granice postavljene. Zna se šta se sme šta ne.

Poruka za majke i one koje to žele biti.

Poruka za sve one žene koje žele biti majke a još se u toj ulozi nisu ostvarile želim da im poručim da u tom putu ne odustaju jer je majčinstvo najlepša stvar na svetu. A onima koje su tu ulogu ostvarile da uživaju u svakoj sekundi dečijeg detinjstva jer deca mnogo brzo rastu i vreme je nenadoknadiva stvar?

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave