Da li postoji rješenje za miran san vašeg djeteta?

Najveći strah svake mame posijle napornog dana je scenario u kojem se beba budi nekoliko puta tokom noći, buđenje uvijek prati plač koji odjekuje sobom u “gluho doba”, uzimanje bebe iz kreveca i ljuljanje u naručju dok ona ponovo ne zaspi. Sve to zna nekada da traje duže, nekada kraće, ali je svaki minut u sred noći mami dugačak kao sat.

Šta mame mogu da urade kako bi osigurale da njihova beba spava cijelu noć, a samim tim i sebi obezbjede neophodan odmor? Da vrše pravilan izbor namirnica koje bebama daju pred spavanje, jer koliko god da su neke namirnice dobre za bebinu ishranu, one mogu uticati na nemiran san bebe, jer joj daju energiju.

Sa druge strane, postoje namirnice koje pomažu bebi da lakše zaspi i spava mirnim snom u kontinuitetu.

Žitarice

Žitarice u ishrani najmlađih su jako važne kao glavni izvor složenih ugljenih hidrata koji su neophodni za rast i razvoj zato što sadrže značajne minerale i vitamine. Pored toga, one pomažu bebi da lakše zaspi, jer često u sebi imaju sastojke koji blagotvorno djeluju na organizam, poput melatonina koji se može naći u ovasu.

Kako su obogaćene gvožđem, žitarice predstavljaju važan dio bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane, a sadrže i jako značajna dijetetska vlakna koja utiču na dobru peristaltiku i varenje uopšte.

Banane

Pored toga što ih sva djeca brzo zavole, banane su odličan izbor pred spavanje jer sadrže magnezijum koji prirodno opušta mišiće. Takođe, sadrže melatonin i serotonin koji pomažu tijelu da se smiri i utiču na regulisanje ciklusa spavanja.

Mlijeko

Opšte su poznate blagodeti mlijeka pred spavanje, posle kog beba lagano tone u san. To je zbog toga što mlijeko sadrži triptofan, aminokiselinu koja uzrokuje pospanost.

Pored mlijeka postoji još namirnica koje su prirodno bogate triptofanom, kao što su ćuretina ili piletina, jaja, mahunarke, spnati i razne druge biljne namirnice.

Ako su vaš izbor ipak mlijeko i žitarice, obavezno probajte Nutrino mlekce! Ovo mlekce je zapravo tečna žitna kaša, već spremna za upotrebu, a sadrži upravo mlijeko i žitarice koje djetetu pružaju osećaj sitosti, jer su bogate vlaknima.

Preporučuje se bebama nakon navršenih 6 meseci, a idealno je za konzumiranje i kod kuće i kada ste u pokretu, jer je dostupno u Tetra Pak pakovanju.

Nutrino Mlekce je dodatno obogaćeno inulinom, koji je dobar za imuni sistem i digestivni trakt djeteta, jer pripada grupi prebiotika i stimuliše rast bakterija mliječno kiselinskog vrenja – probiotika. Inulin može povećati apsorpciju kalcijuma u organizmu, pomaže razvoju normalne crijevne flore i djeluje kao bilo koje biljno vlakno – olakšava probavu.

Pored toga, prednost ovog mlekca je i to što je odličnog ukusa, pa će ga beba sigurno zavoljeti. Dobro poznati ukusi – ovas u kombinaciji sa bananom i ovas u kombinaciji sa keksom od sada su dostupni u novom, redizajniranom pakovanju, nepromjenjenog sastava. A od nedavno je dostupan i novi ukus – pirinčana kaša.

Bez obzira na to za koji ukus da se opredjelite, možete biti sigurne da će vaši mališani biti siti i lijepo spavati, a svi zajedno se sutra probuditi odmorni i naspavani, puni energije za nove avanture.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave