Četkanje zubića početi od najranije dobi

Četkanje zubića početi od najranije dobi

Oralna higijena kod djece trebala bi započeti što je prije moguće. To znači da je pravo vrijeme za higijenu dječje usne šupljine i prije nego li mališanima izraste prvi zub.

Tako bi trebali poslije svakog obroka pomoću mokre gaze ili mekane krpice očistiti unutrašnjost bebinih usta. Trljajte čistu krpicu oko bebinih desni kako bi se riješili plaka, a čim joj izbije prvi zubić vrijeme je za četkanje.

 

A kako četkati zubiće djeci?

Otkrijte kako u par koraka kvalitetno oprati zube mališanu

Lijevo-desno, gore-dolje, a sada malo kružno

Kako mališani odrastaju tako se pojavljuju i prvi zubići pa je vrijeme za jutarnje i večernje četkanje. Važno je da se djeca što prije nauče na naviku četkanja zubi, a do njihove druge godine koristite samo četkicu bez zubne paste. Mališani su još ipak premali, a zbog ukusnog okusa zubne paste često je gutaju.

BIASSCO u svojoj ponudi imamo specijelane Curaprox četkice za djecu. Budući da su roditelji odgovorni za zdravlje usta svoje djece, u skrbi za njihove zube, sa svojom mekoćom i nježnošću, u pomoć im priskače prava četkica za zube CS smart. Zbog njenih ultratankih i gusto postavljenih vlakana mala je mogućnost od povreda prilikom četkanja, što je jako važno za dijete kako se ne bi stvorio negativan odnos prema čišćenju zubi. Kako po obliku i bojama podsjeća na četkicu za zube CS 5460 ultra soft, koju obično koriste odrasli, četkica za zube smart motivira djecu jer se rado ugledaju na svoje roditelje i tako sa svojom »smarticom« slijede pozitivan primjer.