Čaj koji pospješuje laktaciju

Majčino mlijeko je najzdravije za bebu i ničim se ne može nadomjestiti. Ono je hrana i lijek. U svijetu svakodnevno se otkrivaju nove spoznaje o važnosti majčinog mlijeka na zdravlje djeteta, uz već poznate činjenice da se ono prirodno prilagođava dobi, potrebama, pa čak i spolu dojenčeta.

Ali često se dogodi da majka iz nekog razloga odjednom nema mlijeka ili nema dovoljno mlijeka, a dijete u naglom razvoju zahtijeva sve veće količine. Najčešći razlozi nedostatka mlijeka su traume (uzrokovanje stresom ili carskim rezom) ili začepljenje mliječnih kanala.

Humana čaj za dojilje kao podrška

Mama dojilja treba da pije vodu, čajeve i prirodne, svježe sokove. Tečnost u toku dana je, pored vode, bolje nadoknaditi specijalno pripremljenim čajevima za dojilje.

Humana čaj za dojilje je specijalno prilagođen za pospešivanje stvaranja veće količine mlijeka i dobru hidraciju majke dojilje. Preporučuje se da čaj koriste trudnice, od trećeg trimestra trudnoće i majke dojilje tokom cijelog perioda laktacije.

Humana čaj za dojilje pomaže optimalnu hidraciju organizma i obezbeđuje pravilno funkcionisanje organizma i održavanje homeostaze. Humana čaj za dojilje sadrži kombinaciju različitih ljekovitih biljaka koje potpomažu stvaranje mlijeka. To je aromatični čaj sačinjen od pažljivo odabrane mešavine najkvalitetnijeg lekovitog bilja i voća. Obogaćen je vitaminom C, za bolji imunitet.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave