Branka Novčić Korać: Grlite i ljubite svoju djecu, jer prebrzo porastu

Samo jednom su tako mali, zato uživajte, dešava se samo jednom.

Predstavljamo vam Branku Novičić Korać, vanrednog prosefora Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, katedra za marketing i odnose s javnošću. Marketing konsultant, osnivač konsultantske kuće Marketing Biznisa LearningLAB, digitalna profesorica koja stoji iza Instagram kanala @ja_branka  gdje dijeli znanje i marketing priče, preduzetnica i mama dvije djevojčice. U nastavku teksta pročitajte njenu zanimljivu priču.

Recite nam kako je protekao Vaš porod?

Oba porođaja su protekla u najboljem redu. Školski što bi se reklo, prirodno, najprirodnije.

Recite nam šta je po Vama najvažnije u odgoju djece?

Iz mog iskustva, bezuslovna ljubav, vrijeme posvećeno djeci na smislen i kvalitetan način, tako da se razvijaju i stasavaju u male ljude. I naravno puno razumijevanja, nebrojani odgovori na pitanja i strpljenje. Mislim da nas djeca iznad svega uče novim granicama našeg strpljenja i ljubavi.

Kako ste se snašli  u ulozi majke?

Rekla bih dobro, najvažnije je na kraju kako se ja osjećam u toj ulozi. Uživam u ulozi mame, to je najljepša uloga koju sam ikada mogla da dobijem.

Koji je Vaš savjet svim našim mamama i trudnicama?

Grlite, ljubite, nosite, mirišite još malo duže svoje bebe i djecu, jer prebrzo porastu, a da bi stasali u emocionalno snažne ljude potrebna im je naša bezrezervna podrška i ljubav. Samo jednom su tako mali, zato uživajte, dešava se samo jednom.  

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave