Borba protiv respiratornih izazova: Kako Viranto Forte i Respiratol čuvaju zdravlje vaše djece?

Respiratorne bolesti, uključujući prehlade i virusne infekcije, predstavljaju stalnu prijetnju, posebno u vrtićkom i školskom okruženju gdje se brzo šire. Uprkos naporima da se pridržavaju preventivnih mjera, poput čestog pranja ruku i održavanja higijene, djeca su često izložena riziku od respiratornih izazova. U tom kontekstu, važno je usmjeriti pažnju na proaktivne mjere koje podržavaju jačanje imunološkog sistema djece i očuvanje zdravih disajnih puteva. 

Upravo u ovoj borbi, proizvodi kao što su Viranto Forte i Respiratol postaju ključni saveznici za roditelje koji žele pružiti sveobuhvatnu zaštitu svojoj djeci. U nastavku ćemo detaljnije istražiti kako Viranto Forte i Respiratol čine sinergijski tim u pružanju podrške imunološkom sistemu i očuvanju disajnih puteva djece.

VIRANTO Forte je sirup PRIRODNOG sastava koji je namjenjen za upotrebu u stanjima prehlade i gripa! Primjenjuje se kod kašlja, grlobolje i upale sluzokože gornjih disajnih puteva, kod djece starije od jedne godine.

Viranto Forte sirup treba primjeniti što prije, u roku od 2 sata nakon pojave prvih simptoma prehlade i gripa.

Glavni aktivni sastojci sirupa Viranto Forte su ekstrakt ploda crne zove i ekstrakt pelargoniuma (južnoafričke muškatle). Djelotvornost i bezbjednost ovih aktivnih sastojaka u stanjima prehlade i gripa danas su prikazani u brojnim kliničkim studijama publikovanim u medicinskim časopisima. Pelargonium je jedna od klinički najispitivanijih ljekovitih biljaka za respiratorne infekcije, posebno infekcije gornjih respiratornih puteva (upala grla, krajnika, sinusa). Na osnovu publikovanih kliničkih studija Evropsko respiratorno društvo dalo je potvrdu da je ekstrakt pelargoniuma prirodni sastojak za tretman akutnog bronhitisa. U Njemačkoj je ekstrakt pelargoniuma registrovan sa zvaničnom indikacijom za akutni bronhitis, a neke zemlje kao što je Velika Britanija uvele su ga u nacionalne preporuke kao prvu liniju za kašalj.

Dragi roditelji, preporučujemo da Viranto Forte imate kod kuće kako biste mogli da primjenite vašim mališanima odmah po pojavi prvih simptoma prehlade i gripa!

Respiratol flasteri se koriste za poboljšanje disanja i ublažavanje nelagodnosti koja se javlja kod začepljenja nosa. Djeluje tako što oslobađa prirodna isparenja eukaliptusa kako bi pomogao boljem disanju, posebno noću. Namijenjen za inhalaciju, posebno kod infekcija gornjih respiratornih puteva i alergijskog rinitisa, radi lakšeg uklanjanja sluzi i njenog smanjenog stvaranja u nosu. Djeluje tako što oslobađa prirodna isparenja eteričnih ulja i pomaže boljem disanju, posebno noću. Sadrži eterična ulja eukaliptusa, nane i lavande, poznata po svojim izuzetno pozitivnim stvojstvima.

Etarsko ulje eukaliptusa se tradicionalno koristi za pročišćavanje gornjih disajnih puteva, ublažavanje kašlja i lakše disanje. Cineol, odnosno eukaliptol je sastojak koji je direktno odgovoran za blagotvorna svojstva eukaliptusa, a on se nalazi u ulju eukaliptusa. Ulje eukaliptusa se koristi u različitim preparatima za inhalaciju i kao takvo je veoma djelotvorno u primjeni kod stanja koja izazivaju zapušenost nosa. Etarsko ulje nane se tradicionalno koristi za opuštanje mišića, ublažavanje napetosti, glavobolje, kašlja, promuklosti i ostalih simptoma prehlade. Tradicija korišćenja etarskog ulja nane je veoma dugačaka kod mnogih naroda, na različitim kontinentima.  

Etarsko ulje lavande karakteriše prijatan, opuštajući miris. Tradicionalno se koristi za ublažavanje blagih simptoma mentalnog stresa i iscrpljenosti i za bolje spavanje. Respiratol flaster ima veliku prednost u odnosu na inhalacione masti, jer se ne nanosi direktno na kožu već se lijepi na pidžamicu te je mogućnost nastajanja alergijske reakcije smanjena!

U suočavanju s konstantnim izazovima respiratornih infekcija, proizvodi poput Viranto Forte i Respiratol postaju ključni saveznici brižnih roditelja. Viranto Forte, s prirodnim ekstraktima crne zove i pelargoniuma, pruža brzu i efikasnu podršku tijelu u suočavanju s simptomima prehlade i gripe, dok Respiratol flasteri predstavljaju inovativno rješenje za olakšanje disanja kod djece.

Uzimajući u obzir sve prednosti i praktičnost primjene, ovi proizvodi postaju neizostavan dio kućne apoteke svake porodice. Imati Viranto Forte i Respiratol pri ruci znači ne samo pružiti brigu svojoj djeci već i postaviti čvrstu barijeru pred respiratornim izazovima. Spremnost na pravovremenu reakciju i podršku imunom sistemu kroz ove proizvode čini ih pouzdanim saveznicima u očuvanju zdravlja najmlađih članova porodice.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave