BioGaia Protectis kapi za bebe sa vitaminom D3

BioGaia Protectis kapi za bebe sa vitaminom D3 je dodatak prehrani koji sadrži Lactobacillus reuteri Protectis probiotski soj koji je razvila i patentirala BioGaia, a predstavlja jedan od najispitivanijih sojeva na svijetu. BioGaia Protectis kapi za bebe sa vitaminom D3 sadrže 10 µg vitamina D3. 

Adekvatan unos vitamina D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema i mišića i doprinosi održavanju normalnih kostiju u opštoj populaciji. Vitamin D je potreban za normalan rast i razvoj kostiju kod djece.

BioGaia Protectis probiotske kapi sa vitaminom D3 primjenjuju se kao dodatak prehrani radi prevencije nedostatka vitamina D3. Kod djece je vitamin D potreban za rast i razvoj kostiju i normalno funkcionisanje imunološkog sistema, kako je potvrđeno od strane Evropskog organa za bezbjednost hrane EFSA (European Food Safety Authority) i odobreno od strane Evropske komisije.

Kapi su dostupne u pakovanju od 5 ml.

  • Obnavljaju crijevnu floru kod beba
  • Bezbjedne za primjenu od prvog dana rođenja
  • Vitamin D je potreban za normalan rast i razvoj kostiju kod djece
  • Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema i mišića
  • Pogodne da se koriste tokom dužeg vremenskog perioda
  • Jednostavne za upotrebu – samo pet kapi dnevno
  • Bez šećera i laktoze, a nivo glutena je ispod granične vrijednosti za proizvode bez glutena u Evropskoj uniji

Sastojci: Ulje suncokreta, ulje triglicerida srednjeg lanca (ulje palminog sjemena), Lactobacillus reuteri DSM 17938 i vitamin D3.

Uputstvo za upotrebu: Pet kapi jedanput dnevno. Dobro protresite 10 sekundi prije upotrebe. Jedna doza sadrži minimum 100 miliona živih bakterija Lactobacillus reuteri Protectis i 10 µg vitamina D3. Da biste sipali kapi, nagnite vrh bočice pod uglom od otprilike 45 stepeni dok se polako ne formiraju kapi. Kapi se mogu sipati na kašiku ili dodati u mlijeko, vodu ili bilo koji drugi odgovarajući napitak ili hranu. Kapi neće promijeniti okus napitka ili hrane. Nemojte da dodajete kapi u tople napitke ili hranu i nemojte da ih direktno sipate iz bočice u usta, pošto to može da ošteti žive kulture bakterije. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Nemojte prekoračiti naznačenu preporučenu dnevnu dozu.

Čuvanje kapi: Kapi čuvajte na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi (maksimalno 25 °C/77 °F). Bočica neka bude zatvorena i povedite računa da poklopac bude čvrsto zategnut. Jednom kad se bočica otvori, kapi treba da se upotrijebe u roku od tri mjeseca. Držite dalje od domašaja djece.

Ovom prilikom BioGaia Bosna i Hercegovina nekog od vas nagrađuje BioGaia kapima sa vitaminom D3, a sve što treba da uradite jeste da zapratite BioGaia Bosna i Hercegovina Instagram i Facebook stranicu i u komentaru napišete da ste zapratili.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave