Bebina odjeća

Bebe prerastaju odjeću vrlo brzo, pa ne morate kupovati puno odjeće

Općenito, pokušajte kupiti ili posuditi stvari koje su malo velike jer će ih vaša beba više nositi. No, za odjeću za spavanje najbolje je potražiti pripijene stvari. Uvijek tražite dnevnu i noćnu odjeću za bebe sa oznakama male opasnosti od požara. Kada kupujete ili posuđujete dječju odjeću, potražite pamučni. Vuna i druge tkanine mogu iritirati dječju kožu, iako je u redu koristiti odjeću napravljenu od ovih materijala kao vanjske slojeve. Također, pamučna odjeća će vašu bebu više hladiti po toplom vremenu od odjeće od sintetičkih vlakana.

Bilo bi dobro odabrati odjeću koja je udobna i laka za oblačenje. Elastične gegice, majice ili pantalone ili tajice s elastičnim strukom dobro funkcionišu.

A kako se vaša beba počinje kretati, odjeća koja joj omogućuje slobodno kretanje praktičan je izbor. Kada vaša beba počne puzati, odjeća će se zaprljati. Pamučni kombinezon ili pantalone koje se lako peru dobri su za ovu fazu. Pantalone s podstavljenim koljenima i dugmadima na preponama za laku promjenu pelena su idealne. Općenito, potražite stvari koje možete baciti u veš mašinu i koje nećete trebati peglati. Dakle, tamnije boje ne pokazuju toliko prljavštinu.

Odjeća kao zaštita od sunca

Odjeća od čvrsto tkanog materijala, poput materijala za majice, zaštitit će kožu vaše bebe od sunca. Ako držite tkaninu na svjetlu, možete vidjeti koliko će sunca proći kroz nju. Možete nabaviti i dječju odjeću koja je posebno dizajnirana da blokira sunce i koja govori koliko štite. Dugi rukavi i tajice pomoći će i u zaštiti kože vaše bebe. Bilo bi dobro da odaberete pamuk kako bi vaše dijete bilo hladno. Šešir je važan za zaštitu vaše bebe od sunca. Mekani šešir dobar je jer vaša beba može udobno ležati dok ga nosi. Šešir s punim obodom ili preklopom na vratu bolji je od kape jer daje više hlada. Kaiš za bradu pomoći će zadržati šešir na bebinoj glavi.

Obuća za bebe

Kad vaša beba uči hodati, bosa stopala će vam pomoći što je češće moguće, a nošenje cipela zapravo može otežati stvari. Ako je zaista hladno, možete isprobati neklizajuće čarape ili meke kožne papuče koje služe kao prvi par cipela. Vrijeme je da djetetu kupite prvi par odgovarajućih cipela kada beba počne izlaziti vani. Kad dođe ovo vrijeme, važno je da vam obuću izabere stručnjak za dječju obuću. To je zato što može biti prilično teško odrediti odgovaraju li cipele. Unaprijedite i veličine čarapa. Ako su čarape premale, zgnječit će nožne prste i učiniti hodanje neugodnim.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave