Bebe rođene u decembru su posebne

Bebe rođene u decembru su posebne

Ako vam je decembar posebno sretan mjesec, jer je vaše dijete stiglo u ovo doba godine, onda bi trebalo da znate i da je ono posebno. Ovo je šest činjenica o bebama rođenim u decembru, koje su potvrdili naučnici.

 

  1. Manje djece u ovo doba godine – Ovo je mjesec kada se statistički rađa najmanje djece. Iako će se možda djetetov rođendan poklopiti s nekim praznikom, ovo ipak znači da će vaš mališan slaviti u najčarobnijem mjesecu u godini kada većina ljudi osjeća radost i veselje.

 

  1. Rano se bude i idu na spavanje – Istraživanja italijanskih i španskih studenata otkrilo je da osobe koje su rođene u decembru jutarnji tipovi, za razliku od onih koji su rođeni ljeti. Druge studije pokazale su da djeca rođena u zimskim mjesecima idu ranije na spavanje.

 

  1. Velika vjerovatnoća da će dječaci biti ljevoruki – Psiholozi sa Univerziteta iz Beča otkrili su da dječaci rođeni od septembra do februara imaju veću šansu da budu ljevoruki. Istraživači se još pitaju o čemu se radi.

 

  1. Dugovječnost – Svaki roditelj želi da njegovo dijete dugo živi, a djeca rođena u decembru imaju veće šanse. U časopisu Journal of Aging Research objavljena je njemačka studija koja kaže da ova djeca imaju značajno veću vjerovatnoću da žive do 105. godine, u poređenju s bebama rođenim u junu.

 

  1. Manje su razdražljivi – Istraživanje predstavljeno na Evropskom koledžu nuropsihofarmakologije proučavao je 366 studenata i njihove karaktere. Otkrili su da su oni rođeni ljeti obično ćudljivi. A djeca rođena zimi su manje razdražljiva. Konkretno, rođeni u decembru manje psuju.

 

  1. Rođeni su sportisti – Djeca rođena u ovo doba godine su prirodni sportisti prema istraživanju objavljenom u časopisu The International Journal of Sports Medicine. Ovo je izraženo zbog toga što su bili više izloženi vitaminu D tokom trudnoće.

 

avaz.ba/roditelj.ba

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave