Bebe i gasovi: Kako im pomoći?

Bebe i gasovi: Kako im pomoći?

 

Potpuno je prirodno kako novorođenčad ispuštaju gasove. Neke bebe nemaju problema s tom fazom, ali većina se beba zbog toga osjeća neugodno.

Ako imate bebu koja često ispušta gasove, tada postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi joj pomogli s njima. Počnite sa smještanjem bebe na ravnu površinu, stomakom okrenutim prema dolje. Polako podižite bebu i nježno joj masirajte trbuh. Ili je stavite na leđa i pokušajte pomicati noge i kukove kao da vozi bicikl. Takvi pokreti često ‘razbiju’ mjehuriće i omogućuju vjetrovima da lakše izađu. Dr. Brown dodaje kako možete pokušati i s toplom kupkom kako bi olakšali nelagodu.

Espumisan L sadrži djelatnu tvar simetikon koja pripada skupini lijekova pod nazivom gastrointestinalni lijekovi. Njegova djelatna tvar, simetikon, rastvara mjehuriće plina koji se nalaze u želucu i crijevima.

Plinovi koji se u tom procesu oslobađaju mogu biti uklonjeni prirodnim putem.

Primjene

Za liječenje simptoma uzrokovanih stvaranjem plinova u želucu i crijevima, na primjer nadutosti , osjećaja punoće i dojenačkih grčeva (3- mjesečnih kolika)

Kao priprema za dijagnostičke pretrage želuca i crijeva, kao što su na primjer rendgenske i ultrazvučne pretrage te ezofagogastroduodenoskopija

Kao sredstvo protiv pjenjenja nakon trovanja deterdžentima (tenzidima)

Obavezno se obratite liječniku ako se ne osjećate bolje ili ako se osjećate lošije.

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave