Bebe i djeca: Zdravlje počinje u crijevima

Bebe i djeca: Zdravlje počinje u crijevima

Zajedno sa kiseonikom, hrana je važna za život ljudi. Naš digestivni sistem izvlači iz hrane hranljive sastojke koji su nam potrebni, što često nije jednostavan posao. U našim crevima se stalno vodi bitka između dobrih i loših bakterija.

Ukoliko loše bakterije počnu da premašuju dobre bakterije po broju, stvara se neravnoteža u digestivnom traktu. To se zove disbioza crevne flore i može da uzrokuje probleme kao što su dijareja, zatvor, nadimanje, bol u stomaku i sindrom propusnih creva. Međutim, problemi prevazilaze sama creva. Nova istraživanja ukazuju na to da postoji snažna veza između neuravnotežene mikrobiote i, na primer, dijabetesa, gojaznosti i kardiovaskularnih bolesti.

 

Imuni sistem – tim za prvo reagovanje u našem organizmu

Danas u našem modernom svetu uviđamo koje koristi naš imuni sistem ima od sveukupnog zdravog načina života. Hrana i varenje jesu važni delovi ovog mozaika. Oko 80 procenata naših ćelija imuniteta nalaze se u gastrointestinalnom traktu. Hrana koju konzumiramo obezbeđuje nam razne supstance koje doprinose normalnom funkcionisanju imuno sistema.

Vitamin D može da posluži kao primer. Prirodni izvori vitamina D obuhvataju ribu, riblje ulje bakalara, žumance jajeta. Vitamin D se takođe stvara u našem telu putem sunčeve svetlosti. Pošto je potrebno održavati nivo vitamina D dodavanjem ishrani, u zavisnosti od godišnjeg doba i modela ishrane, redovno uzimanje bakterija mlečne kiseline, koje takođe sadrže vitamin D (kao što je slučaj sa BioGaia bakterijama),  predstavlja odličan način da se pomogne održavanje odgovarajuće koncentracije bakterija u prirodnoj mikroflori i vitamina D u našem organizmu.

 

Probiotik je termin koji opisuje, između ostalog, dobre bakterije, kako i samo ime sugeriše – „pro” znači „za” a „bios” potiče od grčke reči koja znači „život”.

U ponudi BioGaia proizvoda možete pronaći probiotike a njihovi  zastupnici su kompanija Ewopharm.

Ewopharma je inovativni poslovni partner za marketing lijekova i proizvoda za unapređenje zdravlja u Centralnoj i Istočnoj Evropi i Švicarskoj. Kompanija aktivno posluje u ovom regionu više od 60 godina, dok je  BioGaia kompanija koja se bavi unaprijeđenjem zdravlja i svjetski lider u oblasti proizvodnje probiotika.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave