Beba i starije dijete u istoj sobi: Praktični savjeti za uspavljivanje i noć bez buđenja

Umorni roditelji veoma paze da ništa ne ometa san njihove dece, pa ni da oni ne ometaju jedno drugo svojim rutinama. To može da bude teško ukoliko starije dete i mala beba moraju da dele sobu, ali postoje određene stvari koje možete da pokušate kako bi deca spavala tako da ne uznemiravaju jedno drugo.

 

Imate manji stan i deca su prinuđena da dele sobu? To ne zvuči loše kada su deca malo starija, ali kada imate malu bebu koja se budi noću i plače i malo dete od tri-četiri godine koje se teško uspavljuje, to može biti malo nezgodno.

Međutim postoji rešenje za ovaj problem. Samer Hartman, sertifikovani specijalista za negu novorođenčadi predlaže nekoliko korisnih načina koji mogu da pomognu. Pročitajte njene savete i neka vaši mališani spavaju u zajedničkoj sobi, a da ne uznemiravaju jedno drugo.

Neka u sobi bude potpuni mrak

Uveče i noću probajte da ne koristite nikakvo svetlo u sobi. Ukoliko nema lampe i svetla, to će pomoći da starije dete brže zaspi. Ukoliko vam je ipak svetlo potrebno zbog bebe koja i dalje sisa, ili se budi, pa vam je potreban osvetljen prolaz do nje, bolje rešenje je da držite upaljeno svetlo u predsoblju. Kada je u pitanju popodnevna dremka, zamračite sobu zavesama ili roletnama.

Koristite uređaje koji proizvode belu buku

Bela buka će pomoći u slučajevima kada se jedno dete probudi pre drugog. Zvuk fena ili usisivača pomoćiće detetu koje se nije probudilo, da nastavi san.

Napravite plan uspavljivanja u skladu sa navikama vaše dece

Samer savetuje da prvo uspavate bebu pa onda starije dete, ali ako imate problema sa uspavljivanjem starijeg deteta, onda je bolje da se prvo pobrinete za njega pa onda za bebu.

Odlazak u krevet bi trebalo da bude uvek u isto vreme svako veče. Ako je na primer, vreme za spavanje u 8 sati uveče, prvo uspavajte starije dete, a onda bebu 30 minuta kasnije.

Uspostavite rutinu pred spavanje za svako dete posebno 

 

Tekst preuzet sa: https://www.yumama.com/

Prethodni članakTUGA KOJA NE PROLAZI
Naredni članakBebina apoteka

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave