Baobab- super voćka jedinstvenog nutritivnog sastava

Najbogatiji je izvor prirodnih vlakna u izuzetno visokoj koncentraciji – čak 45%! 

Impresivne veličine i originalnog izgleda, drvo baobaba je još po mnogo čemu specifično i značajno. On je superhrana, drvo života, simbol zemlje i čarobno drvo.

Baobab sadrži izuzetno visoku količinu prirodnih vitamina, minerala i prebiotika – prirodnih vlakana. Plod baboba sadrži prirodne vitamine C, D, A, E, B kompleks i minerale kalcijum, magnezijum, cink, kalijum i gvožđe.

Kao hrana koja spada među najbogatije hranljivim materijama na svijetu, voće baobaba je moćan izvor vitamina, minerala i vlakana.
Sadrži čak 10 puta više vitamina C i 3 puta više kalcijuma nego čaša mlijeka!
Vitamini i minerali su priordnog porijekla – bolje se apsorbuju i iskorišćavaju nego bilo koji sintetski!

Fitohemijska ispitivanja baobaba su otkrila u njegovom sastavu flavonoide, fitosterole, aminokiseline, masne kiseline, vitamine i minerale.
Najbogatiji je izvor prirodnih vlakna u izuzetno visokoj koncentraciji – čak 45%! Vlakno je prirodni prebiotik, koji hrani dobre bakterije u crijevima i izuzetno jako utiče na imuni sistem.

Kao fantastičan izvor antioksidanasa, baobab ih sadrži čak duplo više od godži bobica. Antioksidansi smanjuju oksidativni stres u ćelijama, tako što odstranjuju slobodne radikale. Unos antioksidanasa iz prirodnih izvora je mnogo zdravija opcija u odnosu na sintetičke forme.
Želite da vaše dijete jede zdravo? Baobab po svom nutritivnom sastavu moćniji od bilo kog voća i povrća!

Sirup Bimunal Imuno je PRIRODNOG sastava namijenjen za jačanje imuniteta!

Bimunal Imuno sadrži ekstrakt ploda crne zove sada u značajno većoj količini – tri puta više u preporučenoj dnevnoj dozi. Pored ekstrakta ploda zove, Bimunal Imuno sadrži i pulpu ploda baobaba, plod acerole, cink, bakar, vitamine C i D. Plod baobaba je hrana bogata prirodnim vitaminima, mineralima i vlakanima u visokoj koncentraciji, a zbog svog jedinstvenog nutritivnog sastava, često se naziva “super voćka”. Zova, vitamini C i D, cink i bakar doprinose normalnoj funkciji imunskog sistema.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave