Babytol D3 + DHA Omega – najbolji izvor vitamina D3 za bebe

DHA, jedna od tri Omega-3 masne kiseline, je najvažnija za zdrav razvoj vida i mozga vaše bebe.

Piše: dr. Pamela Kapetanović – Goluža, pedijatar

Dragi roditelji,

Bebin mozak se najintenzivnije razvija u prva tri mjeseca nakon rođenja, a čula vida, sluha i govora u prvih godinu dana. Nakon godinu dana razvijaju se više moždane funkcije koje su važne za koncentraciju, pažnju i inteligenciju vašeg djeteta. U prvoj godini života bebin mozak raste nevjerovatnih 175%. Od druge godine do adultnog doba mozak raste još samo 20%. Upravo zbog toga naučnici i ljekari kažu: „Šta smo razvili do treće godine, tu ćemo kapu nositi“. DHA, jedna od tri Omega-3 masne kiseline, je najvažnija za zdrav razvoj vida i mozga vaše bebe. DHA je glavna strukturna komponenta mozga i retine i čini 97% svih Omega – 3 masnih kiselina u mozgu, i 93% svih Omega – 3 u retini. DHA čini 30% strukturnih masti u sivoj masi mozga.

DHA Omega – 3 masna kiselina, kao glavna strukturna komponenta, ima ključnu ulogu u:

 • Razvoju nervnog sistema djeteta
 • Razvoju mozga, mentalnih i kognitivnih funkcija
 • Poboljšanju psiho – motornih funkcija kod dece
 • Normalnom razvoju vida, oštrine vida i funkcije oka

VITAMIN D3 ZA BEBE

Vitamin D3 se prirodnim putem sintetiše u koži, gdje pod dejstvom sunčevih zraka, neaktivan oblik prelazi u aktivan- vitamin D3. Vitamin D3 doprinosi normalnoj apsorpciji i poboljšava iskorišćavanje kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta, te ima ulogu u normalnoj mineralizaciji kostiju. Neophodan je za pravilan razvoj i rast zuba i kostiju. Nedostatak ovog vitamina može dovesti do razvoja lomljivih, krhkih kostiju i oboljenja koje se naziva rahitis, pa se preporučuje obavezna nadoknada od 400 IJ dnevno tokom prve godine života, a kasnije u zimskim mjesecima (od oktobra do marta).

 • za pravilan razvoj mozga, kognitivnih i mentalnih funkcija
 • za normalan razvoj vida, oštrine vida i funkcije oka
 • DHA Omega -3 iz prirodnih morskih algi – najčistiji izvor, visoke koncentracije!
  • Preporučena dnevna doza u jednoj twist – off kapsuli – u skladu sa preporukom Evropske agencije za bezbjednost hrane u jednoj kapsuli ima 100% preporučene doze DHA omega-3 masna kiselina od 100 mg i 100% preporučene doze vitamina D3 od 400 IJ.
 • Ulje mikroalgi prioridan i najčistiji izvor DHA, visoke koncentracije i najvišeg kvaliteta za primjenu kod novorođenčadi, bez ukusa i mirisa. Nema bojazni od onečišćenja iz okeana. Ulje je visokog kvaliteta dobijeno u strogo kontrolisanim uslovima (potvrđeno od Evropske Agencije za bezbjednost).
  • Vitamin D3 za bebe – važan i neophodan vitamin, potreban za jake i čvrste bebine kosti i zube.
 • “Twist off” kapsula- najkonformniji način primjene – Tačno i precizno doziranje. Jednostavno okrenite, povucite i uklonite gornji dio kapsule, a sadržaj istisnite direktno u bebina usta.

DHA Omega – 3 masna kiselina u proizvodu je iz ulja dobijenog iz priorodnih, morskih mikroalgi – najbogatijeg izvora DHA masne kiseline, visokog kvaliteta. Mikroalge gajene su u strogo kontrolisanim uslovima, tako da ne postoje nikakva onečišćenja u ulju. Ovo ulje mikroalgi najbezbjedniji je izvor DHA kod novorođenčadi, što je potvrdila i Evropska Agencija za bezbjednost hrane.

 • DHA OMEGA – 3 MASNA KISELINA – ZA ZDRAV RAZVOJ MOZGA, MENTALNIH I KOGNITIVNIH FUNKCIJA

DHA je glavna strukturna komponenta mozga – čini 97% svih Omega – 3 masnih kiselina u mozgu. DHA čini 30% strukturnih masti u sivoj masi mozga i izuzetno je značajna za razvoj mozga i kognitivnih funkcija djeteta, posebno u prvoj godini života.

 • DHA OMEGA – 3 MASNA KISELINA – ZA ZDRAV RAZVOJ VIDA, OŠTRINE VIDA I FUNKCIJE OKA

DHA je glavna strukturna komponenta retine – 93% svih Omega – 3 u retini, te je izuzetno važna za razvoj vida i funkcije oka, posebno u prvoj godini života.

 • ULJE MIKROALGI – PRIRODNI, NAJBOGATIJI IZVOR DHA OMEGA-3 MASNIH KISELINA, VISOKE KONCENTRACIJE

DHA Omega – 3 masna kiselina u proizvodu je iz ulja dobijenog iz prirodnih, morskih mikroalgi – najbogatijeg izvora DHA masne kiseline, visokog kvaliteta, bez ikakvih onečišćenja, pa predstavlja najbezbjedniji izvor DHA za primjenu kod novorođenčadi.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave