Baby Moka-unikatni proizvodi za mališane

Baby Moka je brend koji je namjenjen najmlađim. U asortimanu ovog zanimljivog brenda nalaze se tople i unikatne deke, jastuci i igračke. Na koji način nastaju i kako se mogu poručiti  tom prilikom smo razgovarali sa vlasnicom brenda Aleksandrom Vukoje, ekonomistom po struci, ali kojoj šivenje, muzika te razne forme vizuelne umjetnosti zauzimaju važno mjesto u životu.

Roditelj: “Kako je nastao Vaš brend Baby Moka?”

Aleksandra Vukoje: “Ideja se rodila spontano. Uz razmjenu mišljenja i ideja sa sestrom i tetkom, i uz prve sašivene komade, prvobitno namjenjene za poklon, rekli smo „ to je to, ovo izgleda dobro, hajde da nastavimo u tom smijeru“. Tako je rođena Baby Moka.”

Roditelj: “Gdje nalazite inspiraciju?”

Aleksandra Vukoje: “U svakodnevnim stvarima. Osluškujući dječje želje. U muzici, prirodi. Ponekad gledajući i crtiće. Sve su to stvari gdje je dovoljno da jedan detalj zapne za oko, pa da kažem, „ovo bi, npr. dobro izgledalo kao jastučić“.”

Roditelj: “Koliko današnje mame vole imati unikatne predmete za svoje mališane?”

Aleksandra Vukoje: “Mislim da u svako od nas, bar većina, vole personalizovane komade. Bilo da je u pitanju odjeća, ili nešto drugo. Tako i mame za svoje mališane biraju takve stvari. Dobijamo kreativne zahtjeve, i imamo kreativnu publiku, pa mnogo radimo deke i jastučiće sa vezenim imenom, sa motivima omiljenog crtaća i tako dalje.”

Roditelj: “Prate li naše mame svjetske trendove?”

Aleksandra Vukoje: “S obzirom da živimo u dobu gdje je informacija dostupna na klik, gdje su nam svima dostupne društvene mreže, a internet nudi obilje inspiracije, može se reći da prate. Nadovezaću se na prethodno pitanje, gdje sam rekla da dobijamo razne kreativne ideje i zahtjeve. Tu najviše vidim da naše mame ni malo ne zaostaju za svjetskim trendovima.”

Roditelj: “Kako nastaje jedan Vaš proizvod?”

Aleksandra Vukoje: “Prvo, fotografijom, skicom. Biranjem odgovarajućeg materijala. Sklapanjem tog istog materijala u jedan lijep Baby Moka proizvod.”

Roditelj: “Koji je Vama najomiljeniji proizvod iz Vaše kolekcije?”

Aleksandra Vukoje: “Svi su nam dragi. Za svaki se utroši vrijeme i trud, i svaki nam je poseban. Ako baš moram da izdvojim, najslađi su mi jastuci u obliku životinja.”

Roditelj: “Da li planirate proširiti svoj asortiman i na koji način se mogu naručiti?”

Aleksandra Vukoje: “U nekoj bližoj budućnosti, da. Ali još uvijek se držimo sigurnog recepta, pa su kod nas u ponudi dekice, prostirke za igru, jastuci, dekorativne visilice za zid, pamučni ruksaci. Sve je moguće poručiti preko naše IG i FB stranice.”

Roditelj: “Na kraju imate li neku poruku za čitateljice našeg portala?”

Aleksandra Vukoje: “Želim im da koriste kreativnost, koju svaka od nas ima u sebi, da je prenose na svoje mališane i njome boje svoju i svakodnevnicu svojih dragih ljudi.”

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave