Antonija Petrović: dizajnerica domaćeg brenda najslađeg drvenog namještaja za mališane

Izrada personalizirani drvenih igračaka i namještaja za najmlađe

Intervju: Antonija Petrović, magistrica prava i dizajnerica dječjeg namještaja i igračaka

Antonija Petrovi iz Čitluka je dvadesetšestogodišnjakinja koja je magistrica prava. Pored posla u struci, njen hobi li second job je vođenje Woodlanda i učestvovanje u svim procesima stvaranja (skiciranje namještaja, izbor materijala, kombinacija boja, pozadine za slikanje, samog fotografiranja i online marketinga).  U razgovoru sa Antonijom doznali smo da su njeni najbolji pomoćnici njeni roditelji.

„Tata mi je inače stolar. Ima vlastitu firmu  koja se bavi izradom namještaja po mjeri i ključan je faktor u procesu izrade i sastavljanja samog namještaja. Mnoštvo savjeta oko  dizajna i ideja kako ishendlati nemoguće zadatke ima upravo on. Mama je idealan pomoćnik u  brušenju, farbanju i finaliziranju samih proizvoda  kao i u procesu pakiranja i distribucije.“ Istakla je Antonija. U nastavku pročitajte intervju sa Antonijom.

Roditelj: Kako ste došli na ideju izrade namještaja od drveta?

Antonija: Iskreno, jako dugo sam razmišljala o pokretanju nekog dodatnog biznisa. Htjela sam da bude nešto što nije već viđeno, nešto drugačije i posebnije.  Postavila sam si tri postulata, a to su: kvaliteta, kreativnost i jedinstvenost.  Gledajući u bespućima Pinteresta naišla sam na dječji drveni namještaj. Bilo je tu svega i svačega…od open closetica, polica, kutija za igračke, stolica. U svemu tome prednjačili su strani brendovi koji nisu dostupni za poručiti kod nas. Ono što me je naravno posebno privuklo je upravo kvalitetan drveni materijal, zanimljiv dizajn i odlična ekološka strana priče. Te prekrasne sobice, zanimljivi detalji  i pažljivo birani materijali… jednostavno to je bilo to.  Takav namještaj nam treba ovdje. Imamo drvnu industriju  i potencijal. Zašto ne bismo radili nešto kvalitetno i jedinstveno? Također moram naglasiti da sam kao početnik u svemu tome imala veliku prednost, jer mi se cijela obitelj već bavi što primarnom što sekundarnom obradom drveta (jedan djed posjeduje pilanu a drugi stolariju) i to mi je bio veliki vjetar u leđa da se ideja zapravo i pretvori u realizaciju.

Roditelj: Na koji način nastaje jedan proizvod?

Antonija: Proces nastanka proizvoda kod nas se sastoji od više faza. Na primjer, kod stola i stolica prvo što radimo je skiciranje i izbor materijala. Inzistiramo da sjedište kao i ploča stola bude debljine 30mm (iako je standard kod dječjeg namještaja 20 cm) te da materijal bude prirodno puno drvo (jela i bukva) iako većina proizvođača za takav namještaj koristi šperploču i medijapan. Naravno da je ovo dosta skuplja varijanta, ali dovoljan je jedan pogled na naš natur set i svaka riječ je suvišna. Zato je najvažnija stvar u cijelom procesu materijal. Potom slijedi izrada zasebnih dijelova (uši, repići, noge i ploče) i sastavljanje. Ostalo su finese i zavise od želje samog klijenta -da li će set ostati natur, varijanta boja i natur ili varijata skroz u boji. Kombinacije koje naši klijenti predlažu zaista su novi val kreativnosti i uvijek nas nečim iznova oduševe. Zato je ovaj posao toliko doba!

Roditelj: Šta sve imate od proizvoda u vašem portfoliju ?

Antonija: U našoj ponudi imamo dječje stolove i stolice, police, personalizirane detalje, kutije za igračke, baby gymove, drvene vješalice i još mnogo toga. Naš najpoznatiji proizvod su definitivno drvene stolice koje dolaze u 3 varijante (zeko ,miš i slon), te stolovi (okrugli, četvrtasti i ovalni), a isto tako bih izdvojila i avion policu, te krug polici kao najposebnije detalje za zid. Uskoro ćemo naše drugare obradovati i novom varijantom stolice – to će biti povišena barska stolica.

Roditelj: Kome su namijenjeni Vaši proizvodi ?

Antonija: Pa definitivno mogu reći da imamo najzahtjevnije, ali i najslađe klijente – to su naravno djeca. Naši proizvodi namijenjeni su djeci od 2 do 7 godina pri čemu veličinu namještaja prilagođavamo njihovoj dobi, pa tako imamo kategoriju od 2do 5 i od 5 do 7 godina.

Roditelj: Gdje se mogu pronaći Vaši proizvodi ?

Antonija: Naši proizvodi za sada  se mogu pronaći na našoj facebook i instagram stranici. Radimo na našoj web stranici i ponosno najavljujem da ćemo jako skoro našim klijentima omogućiti online poručivanje putem web shopa kako bi maksimalno olakšali proces narudžbe .

Roditelj: Da li radite personalizirane proizvode ?

Antonija: Naravno da da. U našoj ponudi možete pronaći personalizirane kockice (također izrađene od punog drveta) u dvije dimenzije: 5×5 cm i 8x8cm ,kockice uspomena rođenja te personalizirane drvene ploče u  više različitih dimenzija sa detaljima i kombinacijama boja po želji klijenata. Isto tako, većina naših drugih proizvoda se može personalizirati -posebno popularan izbor su personalizirane stolice i police.

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave