Anastasija Đurić: Blogerka, influenserka, a prvenstveno mama dva dječaka

Izazovi roditeljstva nikad ne prestaju, a najveći su oni kad djeca prolaze kroz faze prehlade, jačanja imuniteta i sl.

Anastasija Đurić se blogovanjem bavi od 2010. godine. U početku je pisala o modi i putovanjima, ali sada dijeli i iskrenu priču o roditeljstvu, i svemu što to nosi.

Biti mama dva dječaka je nevjerovatno blagoslovno, uzbudljivo i ponekad izazovno iskustvo. Svaki dan donosi nove avanture, smijeh, buku i puno energije. Biti mama dječaka donosi posebne trenutke povezanosti, igre i istraživanja, ali također zahtijeva strpljenje, razumijevanje i mnogo ljubavi. Majčinstvo je prekrasno putovanje koje nam otvara oči za svijet dječje mašte, neograničene energije i bezuvjetne ljubavi.

Kako ste, kako se osjećate nakon bolnice i svih događaja? 

Baš jutros smo išli ponovo u bolnicu, jer je Andreju specifično stanje, i nestrpljiva sam da se završi, ali kako astma nije bolest (već kao što sam rekla – stanje), to je na neki način kontinuirana borba, da ne kažem bitka. Ponosna sam na njega koliko je hrabar, i boli me koliko igala je morao da primi tako mali, ali znam da će(mo) iz svega izaći jači. Trudim se da učim iz svakog iskustva, i verujem da ništa nije slučajno.

Imate dva preslatka djecaka, recite nam kako vi vidite ulogu majke?

Hvala puno. Vidim je kao najbolju ulogu u svom životu, ulogu koja me je navela da najviše porastem, i svakog dana postajem mudrija. Ulogu koja me je navela da radim na sebi. Ulogu zbog koje sam shvatila da je bitno i da malo zapostavim svoju karijeru, jer sam ja tako osetila. Da bi bila dobra mama, ja pre svega moram biti dobro, pa se trudim da nikada ne zapostavim sebe, ali želim da sam uvek tu za moju decu.

Koliko su dječaci povezani međusobno a koliko su vezani za Vas? 

Ja sam jedinica, i iako sam imala traumatičan prvi porođaj, nisam dozvolila da to utiče na moju odluku da što pre rodim i drugo dete. Zbog carakog reza, razlika između sva porođaja treba da bude oko 2 godine, i tako je i meni bilo, 2 godine i 2 meseca. Mislim da kako rastu da su sve bliži, naravno da ima i momenata rivaliteta i ljubomore, a ja osećam da je na meni najveći zadatak da ih približim što više. Jako su vezani za mene, a meni je najteže što shvatam da ne mogu uvek i u svakom momentu obojici isto da se dam (kao na primer kada sam otišla da se porodim i “ostavila” Andreja, pa sam tako 2 puta ostavljala Alekseja jer sam sa Andrejem ležala u bolnici), ali se trudim da balansiram koliko god mogu. 

Je li teško raditi posao koji radite i biti mama?

Iskreno jeste. Kada sam na poslu imam grižu savesti što nisam sa njima, a kada ne radim imam grižu savesti što nisam produktivnija. Ali sam svesno donela odluku da su mi deca na prvom mestu, pa tako i balansiram. Imala sam jedan veliki projekat koji sam zbog Andrejeve bolnice i svega morala dosta da pomerim, ali uvek kažem – ko zna zašto je to dobro.

Znamo da ste putem vantjelesne oplodnje dobili dječake. Možete li reći nešto više o tome, i dati savjet ženama koje prolaze kroz isto?

Dosta sam pričala o tome, smatram da to nije tabu tema, i da ako ne ide prirodno, treba se služiti svim raspoloživim metodama.  Iako sam imala hiperstimulaciju pa smo odlagali prvi transfer, imala sam neverovatnu sreću da zatrudnim i nakon prvog i nakon drugog transfera. Embriona više nemamo, tako da, kada se rešim na treće dete, verovatno me ponovo čeka taj isti put, ali sam optimistična. Na mom youtube kanalu Anastasija Stasha sam pričala o svim detaljima vantelesne pa koga zanima može pogledati tamo moje iskustvo.

Kako izgleda Vaš jedan dan, mislim na organizaciju oko posla i majčinstva?

Sve zavisi, nekada sam od jutra ceo dan sa njima, a nekada se desi da celog dana imam obaveze i snimanja. Priznajem da kroz svoj posao punim baterije i ne dolazim nikada kući umorna, već ih se toliko uželim i budem najbolja verzija sebe za njih. Zato i kažem da je balans bitan. Svakoga dana im spremam kuvana jela i zdrave obroke, i trudim se da svakog dana nauče nešto novo. Takođe navikli su i da izlaze dva puta napolje. Mislim da je za decu svakodnevna (ista) rutina veoma bitna.

Kakvi su Vam planovi za ljeto, putujete li na neku posebnu destinaciju? 

Upravo ih pravim, planiram da smo, posebno zbog Andrejeve astme, što duže na moru, ali nisam od onih koji bukiraju letovanje, ja sve radim u poslednjem momentu.

Da li imate neko vrijeme za sebe i na koji način ga provodite?

Trudim se da izdvojim i vreme za sebe i za rad na sebi. Da li je to odlazak na tretman lica, trening ili meditacija, ali to je jako bitno za svaku mamu.

Šbi ste poručili našim čitateljima? 

Svaka mama je najbolja za svoju decu, i treba slušati sebe i svoju intuiciju za sve. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave