Alverde stoji za čistu prirodnu kozmetiku

Biljne sirovine, ljepota i njega po uzoru na prirodu – to je ono što stoji iza dm marke alverde NATURKOSMETIK. Već više od 25 godina, alverde nas osvaja kako dekorativnom, tako i kozmetikom za njegu lica i tijela.

Filozofija dm marke alverde

Prema filozofiji alverde, većina sirovine potiče iz kontroliranog organskog uzgoja. Proizvodi ne sadrže sastojke na bazi mineralnih ulja i ne sadrže sintetičke mirise, boje i konzervanse.

Ekološki koncept alverde prirodne kozmetike razvija se u kontinuitetu: sklopljive kutije sastoje se od 80% recikliranog materijala, a štamparska tinta od 80% obnovljivih sirovina. Iz ljubavi prema prirodi. 

Za vegane

Paleta proizvoda alverde NATURKOSMETIK također nudi mnogo izbora za vegane. Većina proizvoda nosi vegan oznaku. Na ovaj način, dm drogerie markt garantuje da u alverde  proizvodima nema sastojaka životinjskog porijekla.

Bez testiranja na životinjama 

alverde certificirana prirodna kozmetika nije testirana na životinjama. Većina proizvoda proizvedena je u Njemačkoj, a očuvanje resursa i reciklaža su prioritet broj 1.

Brojni proizvodi

Prirodna ljepota je sada uobičajni pojam. No, to nije uvijek bilo tako. S dubokim uvjerenjem dm se 1989. godine odlučio za liniju proizvoda koja se temelji prvenstveno na biljnim supstancama i održivom razvoju. Osluškujemo potrebe naših kupaca koji nas potiču da nastavimo naš dinamični put. Na početku je bilo samo 14 prirodnih proizvoda, a danas se ova certificirana prirodna kozmetika sastoji od široke palete proizvoda dekorativne kozmetike, proizvoda za njegu lica, njege i oblikovanja kose, čišćenja i njege tijela, sunčane kozmetike, proizvoda za dentalnu higijenu, kozmetike za bebe, posebna linija za muškarce i nadopunjenom Ultra Sensitive serijom za osjetljivu kožu.

Potražite proizvode u najbližoj dm radnji.

Prethodni članakSigurnost bebe u autu
Naredni članakSkokovi u razvoju djeteta

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave