Acidosalus baby 300ml je više od probiotika

Jedinstveni prirodni sinbiotik sa beta-glukanom koji štiti organizacm od infekcijae i jača imunitet. Mliječna kombinacija živih probiotičkih bakterija u visokoj koncentraciji po ml pripravka (najmanje 109 CFU/ml) pomaže:

U jačanju i modulaciji prirodnog imunog odgovora kod upornih  recidiva respiratornih infekcija. Kao pomoć u terapiji infekcija Rota virusom, Sallmonela spec i Escherichia coli. U prevenciji respiratornih infekcija kod djece koja pohađaju vrtić i predškolske ustanove (Lallemand study at PalExpo Geneva 2009), smanjuje upalu uha, grla i nosa

U prevenciji ekcema i pomomoć u liječenju atopisjkog dermatitisa i alergija. Dodatna terapija za eradikaciju H. pylori infekcije. Prevencija proliva kod ili nakon uzimanja antibiotika (Acidosalus baby uzeti 4 satia prije ili poslije doza antibiotika). Klinički je dokazano da se samim unosom sinbiotika sprječava pojava simtoma astme .

NAČIN UPOTREBE I DOZIRANJE:

Acidosalus baby 300ml je inovativni potpun prirodni probiotik, guste teksture slične čvrstom jogurtu, nastale fermentacijom kravljeg mlijeka uz pomoć odabraih živih probiotičkih kultura. Čvrsto je konzistenticije i prijatnog mirisa i okusa na jogurti.  Teško se može protresti i izvlači se uz pomoć aplikatora, iz kojeg se doza probiotika prenese u kafenu kašičicu. U jednoj dozi aplikator priticne najmanje 5 milijardi odabranog probiotika mix DIPROX YBA 986.

Uzimati najbolje ujutro-pola sata prije obroka i to:

Bebe od 7 mjeseci do 2 godine-1 aplikator dnevno

Djeca od 2 do 5 godina – 2 aplikatora dnevno

Djeca od 5 do 12 godina- 3 aplikatora dnevno

Najnovije preporuke, zavisno od indikaCije, govore u prilog uzimanja probiotika i 6 mjeseci u kontinuitetu.

SASTAV: Lactobacillus acidophilus , Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus lactis, Streptoccocus thermophilus, Bifidobacterium lactis (kulture mikroorganizama minimum 10° CFU/ml). lnulin – prebiotik koji stimulis”e rast probiotickih bakterija, Suvi ekstrakt kvasca – prirodni izvor beta glukana, surutka u prahu i kravlje mlijeko.

Acidosalus% preparati sadrze i postbiotike (produkte ZlVlH probiotickih bakterija): vitamine B grupe, folnu kiselinu, kalcijum, zeljezo i fosfor u formi lako topivih laktata. Ne sadrzi gluten, korigense okusa i mirisa. ni konzervanse. Preporucuje se oprez kod djece osjetljive na proteine kravljeg mlijeka. Cuvati na temp. do 21°C u originalnom pakovanju na

suhom i tamnom mjestu, u toku ljeta i visokih temperatura vazduha preporucljivo je Acidosalus^baby drzati u frizideru prije otvaranja. Nakon otvaranja obavezno cuvati u frizideru na 4 °C – 8 °C. Preporuka je da se otvoren proizvod potros”i unutar 21 dan.

ACIDOSALUS FORTE KREMA je prirodna probioticka krema sa beta glukanom, inulinom, uljem crnog kima, nevena, badema, grejpa, vitamina E i vitamina F, pomaze u terapiji ekcema, atopijskog dermatitisa, psorijaze, pelenskog osipa kod beba, opekotina kod suncanja i uboda insekata.

ACIDOSALUS MLI3 EKO ZA Tl3 ELO sa probioticima i beta glukanima iz suhog kvasca uz kombinaciju odabranih etericnih i biljnih ulja crnog kima, kos”tica i kore grejpa, eukaliptusa, limunske trave, naranče koristi se za tretiranje vecih povrs*ina koze (leđa, stomak, noge) zahvaćenim AD, psorijazom ili ekcemima. Blagotvorno djeluje i ublažava opekotine od sunca i alergijske reakcije nakon sunčanja. Namijenjeno i njezi osjetljive koze djece i odraslih.

ACIDOSALUS IRIS KREMA pomaže kod virusnih oboljenja koze, te se preporučuje za tretman virusnih bradavica na rukama djece, kao i herpesa na ustima. Sadrzi L.acidophilus, ulje čajevca – prirodni antivirotik i ulje bijelog luka – prirodni antibiotik i propolis, kao i umirujuce ulje maticnjaka. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave