7 zabavnih činjenica o oktobarskim bebama

Početak oktobra podrazumijeva nekoliko stvari: jesen zvanično dolazi, Noć Vještica se bliži, pripreme za praznike počinju.

Drugim riječima, mjesec je idealan za rođendan! Ako vam stiže mala bundeva, evo nekih činjenica o oktobarskim bebama.

Njihov horoskopski znak je Vaga ili Škorpija 

Ako je rođendan vaše bebe na početku mjeseca, onda je ona uravnotežena, društvena i poštena Vaga. Nakon 22. oktobra mališan spada u znak strastvene i snažne Škorpije.

Imaju dva kamena rođenja 

Oktobarske bebe imaju dva dragulja, a njihova sjajna kamenja su turmalin i opal. Oba kamena su svestrana, a često zaboravljena.

Imaju dva cvijeta rođenja 

Neven je cvijet rođenja mjeseca oktobra. Često ćete vidjeti ovaj žućkasti cvijet u losionima koji zacjeljuju rane. Oktobarske bebe, pored Nevena, imaju i Uresnicu! 

Imaju atletski potencijal

Bebe rođene u jesen često su jače i više atletski ‘krojene’ od ljetnih beba. Vjeruje se da imaju atletsku prednost zato što su obično najstariji i veći od svojih vršnjaka u razredu, kao i zato što se ranije počnu baviti sportom.

Mogla bi doživjeti 100 godina! 

Bebe rođene između septembra i novembra imaju veće šanse da dožive velikih 100 od onih koji su rođeni u drugim mjesecima. Da li bi to moglo biti zato što na prvu zimu dobivaju mlijeko bogato nutrijentima koje poboljšavaju imunitet? Nismo sigurni! 

Postoji šansa da postanu predsjednici 

Možda bude predsjednik u budućnosti, jer većina predsjednika je rođena u oktobru! 

Imaju super društvo slavnih 

Čak i ako vaša beba ne bude sjedila za „okruglim stolom“ nalazi se u dobrom društvu slavnih od kojih su neki Bruno Mars, Matt Damon, Lena Headey, Gwen Stefani, Drake, i mnogi drugi!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave