7 zabavnih činjenica o decembarskim bebama

Mališani rođeni u posljednjem mjesecu godine male su zrake svjetlosti, a vjeruje se da ih čeka život dobrog zdravlja i sreće. Evo i nekoliko činjenica o njima. 

Njihov horoskopski znak je Strijelac ili Jarac

Ako je vaša decembarska beba rođena prije 21. onda je u znaku Strijelca, koji je predstavljen kao strijelac polu-čovjek, polu-kentaur. Legenda kaže kako strijelac nikad ne promaši svoju metu, što bi mogla biti naznaka njihovog karaktera: odlučnost, mudrost i odvažnost. Ako je beba rođena nakon 21. onda je u znaku Jarca, kojeg predstavlja jarac. Oni rođeni u ovom znaku obično imaju manire, dobre su naravi i veoma disciplinovani. 

Imaju dva cvijeta

Narcis je jedan od glavnih cvjetova proljeća koji predstavlja ponovno rađanje ili obnavljanje. Viktorijanci su vjerovali da je narcis cvijet egoista (ipak su dobili ime po Narcisu). Međutim, prema kineskoj legendi ovaj cvijet tradicionalno predstavlja bogatstvo i prosperitet. Ilex ili božikovina smatra se božićnim cvijetom. 

Imaju tri kamena rođenja

Cirkon, tanzanit i tirkiz. Svaki od ova tri kamena ima predivne nijanse plave, ali tirkizna ima posebno istaknuto značenje. Vjeruje se da je ljubavna amajlija i da donosi zaštitu i sreću onom ko ga nosi, kao i bogatstvo i opušten um. 

Mirnije su 

Istraživači su otkrili da su bebe rođene u decembru mirnije po naravi kroz svoje djetinjstvo ali i kasnije u životu. Istraživači na Institutu u Budimpešti otkrili su da su decembarske bebe najlagodnije. 

Imaju najmanje šanse da pate od većih zdravstvenih problema 

Neki istraživači ukazuju na to da bebe rođene u decembru imaju najveće šanse da izbjegnu veće zdravstvene bolesti poput neuroloških, kardiovaskularnih, respiratornih i reproduktivnih. Vjeruju da je razlog tome količina vitamina D i sunčeva svjetlost kojoj su majke izložene u toku trudnoće kroz različite sezone. Naravno, faktori poput ishrane, vježbanja, genetike i stresa igraju u tome ulogu.

Imaju impresivno društvo

Svoj mjesec dijele sa zvijezdama poput Zoe Kravitz, Britney Spears, Jay-Z, Nicki Minaj i Sara Bareilles, između ostalog. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave