5 razloga zašto mamama treba kolagen 

Nove mame zaista zaslužuju izgledati i osjećati se predivno. Provele su 9 mjeseci noseći mališana u svom trbuhu, a sad slijede neprospavane noći, mijenjanje pelena i … post porođajna koža i gubitak kose između ostalog. 

Iako vam možda ne možemo pomoći s noćnim hranjenjem i početkom dana u 5 ujutro, možemo vam pomoći ako se želite osjećati i izgledati bolje nego ikada. Prije svega potrebno je napomenuti da se trebate posavjetovati s doktorom ako želite uzimati bilo kakve suplemente.

Može vam pomoći da zacijelite (svuda)

Kolagen je najizdašniji protein u tijelu, nalazi se u kosi, koži, noktima i mišićima. Nakon poroda, kolagen vam može pomoći kod zacjeljenja mišića koji su se istekli, rezali, šivali.. bilo šta. Kako pitate se? Pomaže obnovi tkiva na dnu karlice, zacjeljenju mišića abdomena i materice. 

Odlično je za sprječavanja gubitka kose nakon poroda

Iako je to sasvim normalan proces nakon poroda, gubitak kosa je razočaravajući za svakoga. Nakon što je vaš mališan stigao na ovaj svijet, opadaju nivoi hormona što znači da vaša kosa ispada u većim količinama nego inače. Kolagen pomaže kod obnove kose u stanje u kojem je bila prije trudnoće, tako što povećava nivoe u tijelu i pomaže kod stvaranja proteina kose – keratina. Biotin također igra ključnu ulogu kod zdravlja kose, kože i noktiju. 

Može pomoći kod strija 

Sjećate se da smo spomenuli ranije kako je kolagen najzastupljeniji protein u tijelu? Strije se pojavljuju kada se koža brzo rasteže, a u slučaju trudnoće tijelo ponekad ne može dovoljno brzo proizvesti kolagen zbog čega se pojavljuju strije. Sadržaj kolagena i retinola može brzati proizvodnju elastina u koži. 

Vraća koži sjaj 

Jeste li izgubili trudnički ‘sjaj’? Baš kao i kod ostatka tijela, tenu treba malo vremena da se vrati u normalno stanje. Rozi sjaj trudnica zamijenjen je tamnim flekama i post porođajnim aknama? Kolagen može pomoći kod ponovne proizvodnje tjelesnog tkiva iznutra i vratiti vam vaš sjaj. 

Može pomoći kod sna 

Kolagen je bogat aminokiselinama koji se još zovu „glicin“. Aminokiseline dokazano pomažu kod boljeg sna, poboljšavajući problem s iznemoglosti. Pored toga, produženi san nakon poroda je itekako dobro došao. 

Biocollagenix® je namijenjen svima koji žele da vode računa o svojoj koži, kosi i noktima, sa stimulativnom akcijom iznutra. Idealan je u slučajevima prekomjernog izlaganja suncu, za ljude koji rade u zatvorenom i klimatiziranom prostoru koji dehidriraju kožu i za ljude koji se ne hrane pravilno, koristan nakon poroda.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave