30.08.2022. održana edukacija za trudnice u Tuzli

31.03.2022. je u Tuzli u Hotelu Salis održana još jedna edukacija za trudnice. Edukaciju su organizirali kompanija Sfera d.o.o iz Mostara i IVF Centar Balić iz Tuzle.

Konferenciju u Tuzli otvorio je Prof. dr. sci. Adem Balić koji je pozdravio prisutne trudnice i poželio im dobrodošlicu na još jednu druženje trudnice u Tuzli.  Profesor Adem Balić je održao predavanje na temu: „Šta bi svaka trudnica trebala da zna?”.

Dalje trudnice su mogle uživati u predavanju prof. dr. sci. Devlete Balić, specijaliste ginekologije i akušerstva, subspecijaliste humane reprodukcije koja je govorila o temi:  “Štetna djelovanja u trudnoći”.  Prof. dr. med. sci Almira Ćosićkić prisutene trudnice je upoznala o značaju “Higijene nosa u novorođenčeta”.  Dalje su trudnice uživale u predavanjima dr. Amira Kudić Mumbašić koja je govorila o temi: „Astenor- potreba aminokiselina u ginekološkoj praksi”, dok je prim. dr. Tonka Mrkajić, specijalista pedijatar govorila o temi:  “Dojenje-najbolji način ishrane- Specijalne mliječne formule”.

Sponzori i partneri edukacije u Tuzli.

Trudnice su dobile vrijedne poklone koje su osigurali sponzori i partneri projekta.

Pogledajte dio atmosfere sa druženja trudnica u Tuzli.

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave