29.07.2021. godine održana je 18. online konferencija za trudnice i dojilje

Osamnaesta besplatna online konferencija za trudnice i dojilje održana je 29.07.2021. godine sa početkom u 18 sati. Konferencija je realizirana u partnerstvu sa Dr. Šejlom Balić, specijalistom ginekologije i akušerstva.

Tema predavanja dr. Balić bila je: Kako se pripremiti za porod? U svom predavanju dr. Balić je posebno pripremala trudnice kako da prepoznaju određene faze porođaja i kako će prepoznati koliko određena faza traži njezino aktivno sudjelovanje.

Trudnice i mame imale su priliku slušati predavanje Aida Kelić, dipl.hemičar, medicinskog predstavnika kompanije Premium Genetics koja je govorila o temi: „ Biota Intima imuno-probiotik: Vaš saveznik u rješavanju i prevenciji urinarnih i vaginalnih infekcija“.

U trudnoći rastu potrebe za magnezijem uslijed rasta djeteta i pojačanog metabolizma trudnice. Magnezij u trudnoći također pomaže izgradnji zuba i kostiju kod djeteta, a majci pomaže u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi te regulira razinu holesterola i omogućava pravilan rad srca. Dr. Danijela Popadić, specijalista ginekologije bolnica Kasindol Istočno Sarajevo govorila je o temi „Ulozi magnezija u trudnoći“. Dalje su trudnice imale priliku slušati predavanje Dr. Dijana Koščica specijalista pedijatar, savjetovalište Dom Zdravlja Banja Luka koja je govorila o temi: „Ishrana novorođenčeta i dojenčeta“ .

Najretnije učesnice edukacija nagrađene su poklonima koji su osigurali prijatelji projekta: Heklalica iz Sarajeva, Personalizirani dnevnici, Atipas cipelice-Vini d.o.o, Premiumu Genetics, Bebijo iz Širokog Brijega.

 

 

 

 

 

 

 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave