Zeleni kašasti sok

Zeleni kašasti sok

Za mnoge od nas jutro je ubrzani dio dana, kada uz sve jutarnje obaveze mnogi jedu s nogu. To naravno nikako nije dobro niti zdravo za naš organizam, a ako nikako nemate vremena da pojedete nešto zdravo, savjetujem vam da napravite zeleni kašasti sok, koji se sastoji od svega što je potrebno vašem organizmu za ostatak dana, a vrlo je jednostavan i brz za napraviti.

Za pripremu zelenog kašastog soka će vam biti potreban blender, 300 ml vode, 2-3 lista kupusa, 1 banana, 1 šalica voća po izboru i 1 žlica smeđeg šećera. U blender stavite sve sastojke i miješajte ih oko 2 minute. Kada je gotov, sok treba popiti odmah i to u malim gutljajima. Ova količina je dovoljna za obrok jedne osobe.

U zeleni kašasti sok možete miješati svo voće osim lubenice i dinje, a umjesto kupusa, možete koristiti kelj, špinat, salatu ili bilo koje drugo zeleno lisnato povrće.

Ovaj je sok pun aminokiselina, minerala, vitamina i klorofila, a to je ono što je vašem organizmu potrebno! Do svih ovih sastojka možete doći samo ako zvaćete sirovo povrće, a s obzirom da je teško pojesti dovoljnu količinu sirovog zelenog povrća, lakše ga je izmiksati.

Zeleni kašasti sok:

se brzo priprema
> poboljšava izgled kose, kože i noktiju
> potiče mršavljenje
> daje tijelu sve potrebne nutrijente
> normalizira probavu
> lagan je i ukusan
> pun je minerala, vitamina i vlakana
> mogu ga konzumirati svi članovi obitelji
> daje potrebno osvježenje i energiju
> poboljšava raspoloženje
> sprečava karcinom i starenje stanica
> poboljšava bistrinu uma, koncentraciju i pamćenje

wishmama.hr