Zanimljive činjenice o jesenjskim bebama

Zanimljive činjenice o jesenjskim bebama

Neke od fascinantnih činjenica o jesenskim bebama ukazuju na to da ima više beba rođenih u septembru nego u bilo kojem drugom dobu godine. Stvari poput razine izloženosti vitamina D u djetinjstvu mogu dovesti znanstvenike da preciznije predviđaju specifična zdravstvena pitanja, pripisuju ih mjesecu ili godišnjem dobu djetetovog rođenja te ga koriste kao prediktora budućeg blagostanja. To je intrigantno istraživanje, i nesumnjivo ćemo se više raspravljati o njemu tijekom narednih godina kako napreduje, i analizirat ćemo više podataka. No, u međuvremenu, bez obzira jesu li apsolutno istinite ili ne, ovdje su neke stvarno fascinantne činjenice o jesenskim bebama. Dakle, obucite svoj omiljeni džemper, zgrabite šalicu vruće čokolade i uživajte u nastavku!

Jesenjske bebe teže manje

Jesenjske bebe se obično rađaju tjedan dana prije datuma poroda, i teže manje nego ostale bebe rođene u drugim mjesecima. Možda će vas ova informacija učiniti manje nervoznom prilikom poroda?

Jesenjske bebe imaju tendenciju da budu visoki

Ako se nadate da je vaše dijete budući košarkaš, možda imate sreću. Prema istraživanjima, kasno ljetne / rane jesenske bebe su nešto više od prosjeka djece rođene zimi ili proljeće. To bi moglo biti zato što se konačni dio trudnoće događa ljeti, kada je mama izložena suncu. Njeno tijelo zatim proizvodi više vitamina D, što može pomoći u koštanom rastu djeteta.

Imaju jače kosti.

Ista studija prethodno spomenuta također je utvrdila da djece koja su rođena u kasno ljeto i ranoj jeseni imaju deblje kosti.

Mogu živjeti dugo

Djeca rođena između septembra i kraja novembra imaju veću vjerojatnost od svih ostalih da dožive jubilarnu stotu godinu života. Istraživači su pogledali podatke više od 1500 ljudi koji su doživjeli stotu godinu života, a rezultati su bili prilično konačni. Djeca rođena u jesen, i koja su doživjela stotu godinu, tijekom života su preživjela rak, demenciju, depresiju, rat i dr.

Sklonije su alergijama i astmi

Bebe rođene u oktobru imaju tendenciju da budu predisponirane alergijama prašine. Mehanizam visoke topline i visoke vlažnosti uzrokuje izloženosti prašine i rođenje u visokoj sredini prašine može povećati rizik od razvoja alergija kasnije u životu. Bebe koje su rođene u jesen, četvrti mjesec života navršavaju tijekom sezone gripe i virusa, i time imaju veću tendenciju dobivanja astme od ljetnih beba.

Prijateljski su raspoloženi, i stječu mnoštvo prijatelja

Bebe rođene u novembru imaju tendenciju da stječu odlične prijatelje. Na odgovor zašto bi to moglo biti tako,  pretpostavljamo da je to zbog saznanja vrijednosti zagrljaja u vrlo mlađem dobu.

Najviše beba je rođeno u septembru nego u bilo koji mjesec

To pokazuje da je u septembru rođeno više beba, a 16. septembar je najčešći rođendan.