Zabavne činjenice o bebama rođenim u augustu

Posljednji puni mjesec ljeta, august je pun raznih avantura, zbog čega ima smisla i da bebe augusta budu sretne i razdragane. Evo nekoliko zabavnih činjenica o bebama rođenim u augustu!

Horoskopski znak je Lav ili Djevica

Bebe rođene prije 22. augusta su Lavovi, dok su bebe rođene poslije 22. Djevice.

Imaju tri kamena rođenja

Ako vaše bebe vole glam onda imaju sreće jer mogu birati između 3 kamena rođenja. Prvi je Zeleni Peridot, koji je dobio naziv po havajskoj božici vulkana i vatre, drugi je Sardoniks, mješavina crvenih i bijelih minerala, i treći je Spinel (ili Magnezijski aluminat), koji izgleda gotovo identično rubinu.

Imaju dva najrazdraganija i najznačajnija cvijeta: gladiole i mak

Visoke gladiole nalik mačevima bile su okačene rimskim gladijatorima oko vrata u toku igara. Mak simbolizira bogatu historiju sa svojim žarkim i privlačnim bojama i kvalitetom opijata zbog kojeg simboliziraju san, mir i ponovno rođenje.

Vaša beba je rođena među popularnom kompanijom

Nekoliko poznatih beba augusta koji dijele rođendanski mjesec s vašim mališanom su Jason Momoa, Viola Davis, Halle Berry, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, Ben Affleck, Cameron Diaz, Demi Lovato, Mila Kunis i mnogi drugi.

Bebe augusta su predsjedničke bebe

Rođene su s karakteristikama lidera poput odvažnosti, karizme i odanosti. Također su veoma popularni u svijetu predsjednika, s obzirom da su predsjednici poput Barack Obame i Bill Clintona također rođeni u augustu.

Sretne su

Ne samo da su puni željom za život, već nauka otkriva da su bebe augusta obično sretnije od drugih beba.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave