Što je potrebno za sretan brak

Što je potrebno za sretan brak

 

Kako bi izbjegli zamke koje vaš brak mogu učiniti lošijim, te koje jako loše utječu na odnos između partnera, trebate pripaziti na neke svakodnevne sitnice koje vam donosimo u nastavku. Na vaš brak mogu loše utjecati kako svakodnevni posao i kasno vraćanje kući, tako i odgajanje djece.

Koliko god je djecu prekrasno imati, ponekad mogu samo zadavati glavobolju, posebice ako narušavaju vaš odnos s partnerom.

Bilo bi poželjno kada bi vi i vaš partner jasno odredili granice i postavili pravila, te se toga zajedno i pridržavali kako ne bi došlo do razmirica. Ne dajte da vas dijete posvađa, jer vaša zajednička sreća je potrebna za zdravo odrastanje djeteta.

Pokušajte u svoj natrpani dnevni raspored uvrstiti vrijeme samo za sebe, koje ćete posvetiti vježbanju. Vježbanje usrećuje svakog čovjeka, a na zdravlje toliko pozitivno utječe da bi ga trebali svakodnevno prakticirati. Vježbanje možete prakticirati i u dvoje, što će vas dodatno zbližiti.

Nikada nemojte prestati raditi na sebi, koliko god vremena bili u braku, jer da bi se vi sami voljeli i osjećali se dobro u svojoj koži, a time i kako bi vas drugi voljeli, važno je da se posvetite sami sebi i da si nikada to ne uskratite.

Pokušajte ne provoditi vrijeme ispred televizora, koliko god u tim trenucima sjedili jedno pored drugog. Sjediti jedno pored drugog i šutjeti ne čini dobro vezi. Svakoj vezi između partnera, pa tako i braku je važna kvalitetna komunikacija kako bi opstao. Radite na svojoj međusobnoj komunikaciji i dajte sve od sebe da svakodnevno barem na kraju dana nađete malo vremena koje ćete provesti zajedno i u kojem ćete razgovarati.

Zajednički obroci su isto jako poželjni kako bi vaš brak bio čvrst. Pokušajte barem jedan obrok u danu imati sa svojom obitelji. Za vrijeme obroka je važno da komunicirate, te da se potrudite da obrok prođe u veselom i opuštajućem tonu.

Kako bi brak bio kvalitetan i dugotrajan, važno je raditi na njemu, pa se trudite svaki dan kako bi vam uspjelo. Ništa ne prepuštajte slučaju i vodite računa o svojoj sreći, ali i o sreći partnera kako bi uživali u zajedničkim trenucima.

 

savjetnica.com