Šta učiniti ako majka ne može dojiti?

Dojenju nekad treba nekoliko pokušaja da uspije, ali realnost je da nekad postoje brojni razlozi zašto majka ne može dojiti.

To saznanje vas može uznemiriti, pa šta učiniti ako se nađete u toj situaciji? Dok se dojenje preporučuje, postoji više razloga zašto to nije moguće kod nekih majki. Možda ne možete dojiti jer nemate dovoljno mlijeka, ili nemate nikako. Možda ste imali hirurški zahvat na dojkama, možda pijete neke lijekove, imate bebu koja je prerano rođena ili beba ima problem s hvatanjem za dojku, i dr. Evo šta možete učiniti. 

Savjetujte se s doktorom 

Prije svega vrlo je bitno potražiti stručnu pomoć. Najbitnije je da vaša beba dobiva na potrebnoj težini zbog rasta i razvoja. 

Budite nježni prema sebi

Nemojte biti pregrubi prema sebi ako ne možete dojiti. Nemojte se osjećati krivima ili kao da niste dovoljno dobri – mnoge žene imaju isti problem. To ne znači da ste loša majka ili da vaše dijete neće sretno i zdravo rasti. Najbintije da ste vi i vaša beba zdravi i sretni. 

Mlijeko donora

Posljednjih godina sve više majki koristi donirano mlijeko od drugih majki. 

Uživajte sa svojim slatkim mališanom

Lako se nekada uhvatiti u koštac s nemogućnosti da dojite, jer su mnoge majke u šoku. Zapamtite da se fokusirate na pozitivno – imate predivnu novu bebicu! 

Pronađite formulu za bebu 

Formule danas sadrže sve što je bebi potrebno, a smatraju se zdravom zamjenom. Sadrže potrebne nutrijente koji pomažu bebi da pravilno i zdravo raste. 

Milupa Milumil 3 je mlijeko za malu djecu stariju od 12 mjeseci. Njegova formula je posebno prilagođena potrebama prehrane vašeg djeteta kada ne doji. Kombinira jedinstvenu mješavinu sastojaka s naprednim jedinstvenim postupkom razvoja mlijeka za novorođenčad. Mliječna formula sadrži mnogo vitamina, obogaćena je probioticima (Galacto- / Fructo – oligosaharidi) za zdravu crijevnu floru, uključuje omega 3 i željezo, pomažu razvoju mozga i stvaranju zdravog imunološkog sustava, a dodani vitamin D pridonosi normalnom razvoju kostiju.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave