Šta sve podrazumijeva organska hrana za bebe?

Kao roditelji za svoju djecu uvijek želimo najbolje i zbog toga težimo da im obezbijedimo zdravo okruženje za njihovo odrastanje. Od neprocjenjivog značaja za pravilan rast i razvoj djeteta je i zdrava ishrana koja je ključna za fizički, emotivni, socijalni, kao i intelektualni razvoj djeteta. Naši mališani od najranijeg uzrasta stiču navike koje će primjenjivati tokom svog odrastanja, a kako želimo da žive u zdravom okruženju, bitno je da aktivno učestvujemo i podržavamo borbu za zdraviju budućnost naše djece.  

Ukoliko vašim mališanima želite da omogućite zdravo okruženje i da doprinesete da se svet sačuva i za buduće generacije, organska hrana čija proizvodnja podrazumijeva izuzimanje bilo kakvih hemijskih sredstava od procesa proizvodnje, pa do isporuke konačnog proizvoda, može biti pravi izbor za vas. Sirovine koje se koriste u proizvodnji hrane za bebe i decu moraju da budu vrhunskog kvaliteta i od sertifikovanih dobavljača, kao i da ne sadrže aditive, konzervanse i genetski modifikovane organizme, tj. GMO.

Regionalni brend Nutrino, pored dijetetske, odnosno neorganske hrane za bebe i djecu, ima i novu organsku liniju Nutrino hrane za bebe koja zbog svog načina proizvodnje čuva biodiverzitet na planeti Zemlji i kao takva savršena je kao i priroda. Organskom linijom brend Nutirno želi da ponudi opciju za sve mališane koji će od malena učestvovati u stvaranju kvalitetnog okruženja i uživati u pažljivo odabranim, kombinovanim i proizvedenim ukusima prirode. 

Šta sve podrazumijeva organska hrana?

Organska proizvodnja podrazumijeva korištenje prirodnih đubriva koji stvaraju zdravo zemljište i ponovo oživljavaju tlo koje vraća svoju plodnost. Kod organske proizvodnje zaštita voća i povrća od insekata vrši se fizičkim uklanjanjem štetočina, a mogu se primjenjivati i isključivo prirodna zaštitna sredstva biljnog porekla, što je u potpunosti u skladu sa prirodom. Na ovaj način vraća se kontrola prirodi i sprečava erozija tla, smanjuje emisija ugljen dioskida, utiče se na očuvanje čiste vode i dobro zdravlje životinja. 

Kao i neogranska hrana za bebe, organska hrana je 100% prirodna, nutritivna, puna vitamina i minerala, ne sadrži aditive, konzervanse i GMO i ispunjava jednake standarde kvaliteta. U proizvodnji Nutrino hrane za bebe i djecu koriste se isključivo sirovine koje su odobrene po najstrožim evropskim standardima, a dodatno proizvođači organskih sirovina podliježu i rigoroznim kontrolama koje započinju od trenutka uključivanja proizvođača u organsku proizvodnju i praćenje svakog koraka proizvodnog procesa.

Kako prepoznati organske proizvode na polici?

Najsigurniji pokazatelj organskih proizvoda je logotip Evropske Unije za organski proizvod. 

Ukoliko proizvod nema neku od pomenutih oznaka, već prefikse „Bio“, „Eko“ ili „Organsko“, on nije kontrolisan i sertifikovan organski proizvod.

Sirovine vrhunskog kvaliteta, kontrolisan proces proizvodnje, najsavremenija oprema i paneli čistih soba, koji nisu standard ni praksa za proizvodnju dječje hrane, ono su što Nutrino proizvode za bebe i djecu čini najbrže rastućim brendom na tržištu Balkana.

Uz novu organsku liniju Nutrino hrane za bebe koja dolazi u nekoliko vrsta pakovanja i voćnih ukusa, budite aktivni učesnik u očuvanju naše planete i omogućite vašim mališanima što zdravije okruženje za odrastanje. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave