Savjeti za sigurnost pri odlasku na plažu s bebom 

Odmor na plaži s bebom idealan je za cijelu porodicu.

Umorni roditelji će uživati u opuštajućim morskim scenarijima, dok će se bebe igrati u pijesku i vodi. Ipak, sunce je jako na tropskim područjima, zbog čega ćete trebati poduzeti neke sigurnosne mjere da zaštitite bebu od sunca. 

Adekvatna oprema je neophodna da bi vaša beba bila sigurna na tropskom suncu. Da biste je zaštitili, trebat će vam adekvatna odjeća za bebe na plaži, odobren i provjeren proizvod za zaštitu od sunca i hlad gdje će se beba moći skloniti. 

Sigurnost od sunca za bebe primarna je briga za nove roditelje, ali i druge stvari treba imati na umu. Ako je vaš odmor na plaži s bebom na tropskim predjelima, trebate se brinuti o dijareji, tropskim bolestima i ujedima insekata. 

Sigurnost za bebe 

Mnoge lokacije na tropskom pojasu globusa nalaze se na direktnom udaru sunca i zbog toga trpi najveće UV zrake. Iako bi vas ovo trebalo zabrinuti, postoje efikasni načini da zaštitite mališana od sunca. Evo kako. 

Odobrena zaštitna krema za bebe 

Općenito nije preporučljivo nanositi kremu za zaštitu od sunca na bebu ako je mlađa od pola godine. Njihova mlada koža podložna je hemikalijama u kremama. Ako se direktno sunce ne može izbjeći savjetujte se s pedijatrom o zaštitnim kremama. Ako je beba starija od 6 mjeseci može sigurno nositi kremu. Možete nanijeti kremu s faktorom od bar 30 i više na sva izložena područja. Nanosite svaka 2 sata ili još češće ako je dijete bilo u vodi ili se znoji. 

Zaštita od sunca za bebe 

Sunce je najjače između 10 ujutru i 2 popodne i savjetuje se da bebu ne držite na direktnom suncu u toku tog perioda. Tada je savršeno vrijeme da odete na ručak, provjerite neke igraonice koje su u unutrašnjosti resorta ili da malo zaspe. Ako ne možete naći prostor zaklonjen od sunca tražite hlad ispod drveta ili napravite svoj hlad s baby šatorom. 

Rashlađujte bebu dok ste na plaži

To je vrlo bitno. Nasreću, postoje razne pomoći. Šatori s UV zaštitom za bebe česti su na plažama širom svijeta. Ispod njih možete poleći bebu zbog popodnevnog drijemanja ili samo da se igra. Najbolji šatori su lagani i lako se nose na putovanja. 

Odjeća za bebe 

Uz pomoć odjeće zaštitite bebu od sunca – što više kože možete pokriti to je bolje. Trebat će vam nekoliko komada odjeće: 

  • Jednodijelni kostim koji ima UV zaštitu od 50+. 
  • Kapice za bebe koje će zaštititi njihova delikatna lica, uši i vrat od vrućih sunčanih zraka 
  • Naočale za sunce s UV zaštitom

Hidratizirajte bebu 

Bebe su pod rizikom od dehidracije jer se ne znoje efikasno kao odrasli. Često im nudite mlijeko iz dojke ili formulu, tako da dobije svu potrebnu tekućinu. 

Znakovi dehidracije uključuju crvenilo kože, neraspoloženje, rijetko uriniranje ili stalno plakanje. 

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave