Roditeljstvo bez stresa

Sneža – Mir

Nosiljka djeluje magično na moju djecu, smire se i uživaju u pokretima mog tijela, razgledaju oko sebe i udišu svjež vazduh. Zato često odlazimo u prirodu i tu zajedno sa svojim sinom pronalazim opet sebe. Dijelimo trenutke slobode i tišine, upijajući poglede na predjele koji smiruju dušu.

Rada – Gradske gužve

Metropola ima toliko nedostataka sa malom djecom, nepropisno parkirani automobili na trotoaru i gužve su uzrok velikog stresa. Osjećam se znatno sigurnije kada je beba u nosiljci i mobilnija sam. Ko je ikada probao da progura kolica kroz centar ili izašao na ikakav skup, zna o čemu govorim. Nosiljka je izvor moje sigurnosti.

Mario – Putovanja 

Ja nisam znao ništa o tim nosiljkama, to je moja žena sve istražila, a sada svako ima svoju i ne mogu ni da zamislim dan bez moje Draco nosiljke. Putovanja su nam bila stresna i prije djece, duga čekanja, vucaranje prtljaga, neudobna sjedišta u avionu… da nema nosiljke, ne znam kako bismo uopšte putovali sa dvoje male djece. Ovako svako od nas nosi po jedno dijete, a ruke su slobodne za prtljag, ooogromnu količinu prtljaga. Djeca mogu udobno da spavaju tokom čekanja, a u avionu ako se unervoze, možemo da šetkamo sa njima bezbijedno u nosiljkama. Draco nosiljka nam je sačuvala razum.

Anđela – Aktivan život u prirodi

 Volim da istražujem i ako bismo naletjeli na medvjeda, bila bih ipak brža nego sa kolicima. Šalu na stranu, nosiljka nam omogućava da suprug i ja nastavimo aktivan život u prirodi sa bebom. Obilazimo prirodne ljepote daleko od buke i smoga i meni to mnogo znači i za moje mentalno i fizičko zdravlje. Ne znam kako bismo bez nosiljke mogli da istražujemo kao sada.

Tea – Roditelj više djece 

Ukoliko ste roditelj više djece sa malom razlikom u godinama, onda znate kako je teško iskontrolisati sve pravce u kojima trče, izjednačiti tempo ili imati dovoljno slobodnih ruku za siguran prelazak ulice. Nosiljka je nama riješila taj problem i usuđujem se da češće idem sama sa njima u duže i zahtjevnije šetnje.

Nina – Vrijeme sa porodicom 

Posmatrala sam roditelje kako trče na sve strane i rijetko nađu vremena da spoje dvije rečenice između sebe, to ih je udaljavalo. Nosiljke su sačuvale naš brak u zdravim okvirima u kome možemo da pričamo, razmijenimo nježnosti i održimo zdrav odnos, a da se niko ne osjeti zapostavljenim. Nosiljke su nam vratile kontrolu nad nama

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave