Prirodni biljni lijekovi koji su sigurni u trudnoći

Prirodni biljni lijekovi koji su sigurni u trudnoći

trudnica trudnoća čaj

Lijekovi na biljnoj bazi ne sadrže kemikalije koje mogu stvoriti komplikacije u kasnijim fazama trudnoće, te se preporučuju trudnicama. Prirodni lijekovi su vrlo korisni u trudnoći, ali postoje i neke biljke koje mogu imati negativan utjecaj na zdravlje

Biljni lijekovi, ne samo što mogu pomoći da se riješite nekih od najčešćih tegoba u trudnoći, nego će vam pružiti i potrebne hranjive sastojke i vitamine. No, neke biljke mogu izazvati negativan utjecaj jer postoji šansa da uđu u posteljicu. Stoga, prije upotrebe bilo kakvih lijekova, obavezno dobro pročitajte etiketu i konzultirajte se sa svojim liječnikom.
Jedan od najboljih načina za korištenje bilja je ih uključiti u svoj režim kuhanja. Biljni čajevi su sigurni i zdravi tijekom trudnoće, ali ih treba koristiti u umjerenoj dozi (1-2 šalice dnevno).

  • Biljni lijekovi poput čilija su sigurni kada se uzimaju u ograničenim količinama, ali višak čilija može izazvati proljev kod trudnica.
  • Dvije do tri žlice naribanog đumbira u jednom danu može vas osloboditi mučnine i povraćanja. Žene koje su u prošlosti imale pobačaj trebalo bi ipak konzumirati manje đumbira.
  • Ulje eukaliptusa je sigurno kada se koristi u razrijeđenom obliku. Kada ga udišete, dok se parite, učinit ćete čudo za vaše sinuse.
  • Aromaterapija je također vrlo korisna za vrijeme trudnoće. Korištenje različitih eteričnih ulja u aromaterapiji ne samo da pomaže da se opustite, već i smanjuje bol koju osjećate za vrijeme trudnoće.

Tokom trudnoće izbjegavajte korijen pamuka jer stimulira maternicu, kao i jasmin koji može izazvati prijevremeni porod ili pobačaj.

klokanica.24sata.hr