Prednosti voćnih kaša za bebe

Majčino mlijeko je neophodno za bebin razvoj, ali hrana poput voćne kaše daje im dodatne nutrijente.

Majčino mlijeko ne bi se trebalo mijenjati alternativama, ali mnoge majke nisu u prilici da doje. Iz tog razloga je bitno da majke koriste adekvatne mliječne formule.  Ali kada beba krene da konzumira nemliječnu hranu važno da  mališani jednu raznovrsnu hranu. Prvi nemliječni obroci su kašast i  mogu pružiti razne nutrijente koji će pomoći kod bebinog razvoja. 

Već oko 6 mjeseci beba može jesti čvrstu hranu, a kaše su među najboljim prvim obrocima. To je zato što su puni nutrijenata, lako se daje djeci a prirodno su slatki. Djetetu tako dajete dnevni zdravi voćni obrok.

Voće je drugo na piramidi hrane zajedno s povrćem, a to je zato što je neophodno za dobro zdravlje. Jedan od najvećih razloga da svom mališanu date kašicu je taj što sadrže do 95% vode. Pored toga sadrže vlakna povrća koja pomažu varenju kod bebe. 

Voće također sadrži vitamine, minerala ili jednostavne ugljikohidrate bez masnoća. Ako u bebinu ishranu ubacite voće, beba će imati više energije. Tako ćete dijete naviknuti na zdravu ishranu. 

Pored toga, voćna kaša pruža antioksidanse i mikronutrijente koji sprječavaju bolesti poput pretilosti, karcinoma, kardiovaskularnih bolesti i konstipaciju. Antioksidansi u voću poboljšavaju imunitet a vitamin E hrani njihovu kožu. 

Pored voćnih, postoje i povrtne kaše koje su jednako zdrave, a bebi pružaju druge nutrijente koje su djeci potrebne da bi rasla zdravo i pravilno. S obzirom da je stiglo ljeto, a jedva čekamo da vidimo plažu, kaše su idealan obrok za bebu na plažu. Lako se pakuju, daju bebi i odlažu. 

Hamanek voćne i povrtne kašice pružit će vašoj bebi potrebne nutrijente gdje god se nalazite. Sadrže visok udio voća, ne sadrže gluten, umjetne boje, arome i umjetna sladila.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave