Prednosti plesa za djecu

Ako imate djecu, možda tražite najbolji način da usmjerite njihovu bezgraničnu energiju. Dok su tradicionalni timski sportovi dobar način da vaša djeca budu tjelesno aktivna, ipak nisu predviđeni za malu djecu jer zahtjevaju određene vještine. Plesni programi su izvrsna alternativa timskom sportu, a većina studija i stručnjaka potiče na takve programe djecu u dobi od dvije do tri godine. Ples nema dobnog ograničenja i njime se možete baviti čitav život.

Kod djece koja se redovno bave plesom primjećuje se značajan napredak u fizičkoj kondiciji i zdravlju organizma. Redovno bavljenje plesom poboljšava djetetovu fleksibilnost, raspon pokreta, fizičku snagu i izdržljivost, a ponavljajući pokreti koji su uključeni u plesu poboljšavaju tonus mišića , ispravljaju loše tjelesno držanje , poboljšavaju ravnotežu i koordinaciju i ukupno zdravlje kardiovaskularnog sustava. Ples je aerobni oblik vježbanja.

Osim što je fizička aktivnost, ples je također vrlo društvena djelatnost. Ples će pomoći djeci poboljšati socijalne i komunikacijske vještine, naučiti će ih funkcionisati kao dio tima, razvit će povjerenje i naučiti ih saradnji  te će upoznati nove prijatelje . Ako je vaše dijete sramežljivo, dobro je uključiti ga u ples jer će ga tamo poticati na samostalnost i samopouzdanje.

Pročitajte više na: trudnoca.hr

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave