Pokloni za mlađu djecu koji će obradovati i roditelje

Pronaći pravi poklon za bebe ili mlađu decu uopšte nije lak zadatak, a to najbolje znaju oni koji su upravo u potrazi za istim. Ne samo da poklon treba da odgovara detetovim godinama, interesovanjima i da bude koristan, a da se istovremeno detetu svidi, već bi bilo dobro da istovremeno i obraduje roditelje deteta.

Kada sumiramo sve odlike koje odličan poklon za mlađu decu treba da ima, ne čudi nas što je teško pronaći rešenje. Zato smo istražili i došli do nekoliko predloga sjajnih poklona za mališane koji će obradovati i roditelje. Saznajte u narednim redovima koji su to pokloni.

Garderobice za mališane nikad dosta

Garderoba je odličan poklon za mališane, jer možete biti sigurni u to da im je potrebna. Brzo rastu, i brzo prerastu, te se često dešava da skoro novu garderobu više ne mogu da nose već posle nekoliko meseci.

Jedino zbog čega kupovina poklona u vidu odevnih komada za mališane nije najpraktičnija je to što morate biti sigurni u veličinu koja trenutno odgovara detetu (mada je roditelji uvek mogu i zameniti za manji ili veći broj).

Od mnogobrojnih izbora za poklon, najbolje su pamučne pidžame za dečake i za devojčice – ovi komadi vrlo su korisni, a napravljeni su od prirodnog materijala koji prija i najnežnijoj dečijoj koži.

Sem toga, garderoba u vidu duksića, majica ili haljinica takođe je odličan poklon. Savetujemo da ne odvajate previše sredstava na garderobu, jer je, kao što smo naveli – deca vrlo brzo prerastu. Roditelji deteta biće vam zahvalni na ovakvom odabiru korisnog i funkcionalnog poklona.

Edukativne igračke i roditelji obožavaju

Igračke za decu ne moraju da budu samo zabavne, već i izuzetno edukativne. Od najmlađeg doba i igračaka prilagođenih bebama, pa sve do onih za decu koja su nešto starija – u asortimanu prodavnica igračaka za decu možete pronađi i razne edukativne igračke i igre.

Uz edukativne igračke deca mogu učiti geografiju, biologiju, jezik, ali koordinaciju pokreta, brojanje, motoriku i logiku. One su osmišljene tako da razvijaju najrazličitije veštine, sposobnosti i znanja kod deteta. I ne samo što imaju funkciju edukacije, već su uglavnom i izuzetno zabavne.

Roditelji dece sigurno će se obradovati što će njihovo dete imati još jednu zabavnu igračku, koja neće služiti samo igri, već će i učiti dete, istovremeno razvijajući njegove sposobnosti i veštine.

Od običnih puzli, preko didaktičkih prstenova, pa do globusa koji “pričajući” informišu dete o glavnim gradovima i odlikama određenih država, izbora je zaista mnogo, i nema sumnje da možete pronaći savršenu edukativnu igračku za uzrast deteta kome poklon kupujete, a njegovi roditelji će je obožavati!

 

Uz pribor za crtanje deca razvijaju kreativnost

Od najmlađih dana deca obožavaju da razvijaju svoje umetničke sposobnosti, koje se u nedostatku dobrog i dovoljno zanimljivog pribora za crtanje, često presele na zidove, šolje, podove i slične predmete u kući.

Kako biste poštedeli roditelje deteta ovih muka, a istovremeno oduševili mališana poklonom, savetujemo da promislite o poklonu u vidu pribora za crtanje. Zanimljive drvene bojice, ili za stariju decu flomasteri uz tablicu za crtanje, ili dobre, stare krede sa tablom za crtanje mogu biti savršeni poklon u kome će dete uživati, a istovremeno obradovati i roditelje.

Možete kupiti i drugi pribor i predmete za razvijanje kreativnosti, kao što su: plastelin, keramika za crtanje, ramovi za slike pa čak i tkanina za crtanjeBojanke su, takođe, obavezne u dečijem kreativnom svetu. Uz ovakve mogućnosti i pribor, dete će ispoljavati kreativnost i razvijati umetničku crtu na pravim mestima, a roditelji će se sigurno obradovati poklonu koji im je to omogućio. Jedino će morati po nekad da čiste boju sa kauča, zidova i raznih drugih mesta u kući, ali ta „roditeljska žrtva“ nije velika ako se uzme u obzir korist koju crtanje ima za razvoj intelektualnih sposobnosti i veština kod dece.

Pokloni za mlađu decu u vidu garderobe, edukativnih igrački i pribora za crtanje sigurno će oduševiti i dete i roditelje. Najbolje od svega je što su izbori pred vama ogromni, a svaku od ovih stvari možete kupiti tako da bude u potpunosti prilagođena uzrastu deteta. Sigurni smo da ćete među njima pronaći savršen poklon!

www.najboljamamanasvetu.com

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave