Podsjetnik roditeljima: ‘Uvijek nađite vremena jedno za drugo’

Podsjetnik roditeljima: ‘Uvijek nađite vremena jedno za drugo’

Mama dvoje djece objavila je duhovitu fotografiju svoje obitelji, zajedno s porukom u kojoj je podsjetila sve roditelje da nađu vremena jedan za drugoga i nakon što dobiju djecu

 

Jednom kad postanete roditelji, nestanu spontani izlasci s partnerom i prijateljima ili bilo kakve druge zabavne stvari za koje se odlučite u zadnji tren, a pojave se buđenja usred noći, hranjenja na zahtjev i mijenjanje pelena. Mama dvoje djece, Morgan Ramsey, u potpunosti je svjesna tih stvari, ali odlučila je proširiti poruku ostalim roditeljima da pokušaju naći mir u neredu i pronađu vremena za sebe i one stvari koje su radili prije nego što su postali roditelji.

Zajedno s duhovitom fotografijom svoje familije, ova mama napisala je odličan podsjetnik za sve roditelje i podijelila savjet kako njegovati odnos s partnerom nakon što postanete roditelji:

“…Odjednom ste odsječeni od opuštenog, spontanog i avanturističkog. Iscrpljeni ste, obeshrabreni manjkom pažnje koju pridajete jedan drugome. Većinu vremena, djeca su na prvom mjestu, ali nemojte zaboraviti gdje je sve počelo. Potreba za stalnom pažnjom je stvarna i ako mi ne vjerujete – pitajte moju djecu. Nemojte zaboraviti da ste i vi čovjek i da je osjećaj zaboravljenosti također stvaran.”

Između ostalog, Morgan podsjeća roditelje da nađu vrijeme u danu za razgovor o bilo čemu drugome osim o djeci, poslu ili novcu. “Pitajte svog partnera kakav mu je bio dan, slušajte ono što vam govori. Ne umanjujte svakodnevni teret stresa kod partnera niti uspoređujte muku”, napisala je i savjetovala druge roditelje da razgovaraju o svojoj prošlosti, o danu kada su se upoznali te da se prisjete iskre s početka svog odnosa.  Zatim je poručila drugim roditeljima da komuniciraju sa svojim partnerima, ali i da ne zaborave na jednostavne stvari. “Jednostavni komentar poput: “Volim kad ti je kosa tako neuredna” može popraviti dan brže nego što djeca mogu uništiti sobu. Brzi poljubac u čelo ili kratki zagrljaj oko struka kako bi znali da ih cijenite. Ponekad, kada želite plakati – smijte se umjesto. Prigrlite veličanstven nered koji ste postali.”

klokanica.24.hr