Pet znakova da vas vaša beba voli

Pet znakova da vas vaša beba voli

Sigurno ste se kao roditelj pitali da li mene moja beba voli. Donosimo vam listu od pet znakova koji sigurno pokazuju da vas beba voli.

1. Gleda te u oči

Bebe obožavaju gledati u lica i to je siguran znak da vas “lajkaju”. Naime, prema nekim znanstvenicima, bebino gledanje u oči je ljudski instinkt koji postoji upravo zato da primame ljubav i pažnju svog skrbnika. Ovo je znak da ste vi ta osoba koju želi uz sebe.

2. Smije ti se

Kada vam je dijete prvi put poklonilo taj topli i veličanstveni osmjeh – rastopili ste se. Smijeh je jedan od najčešćih načina da vam vaša beba kaže “Volim te!”.

3. Želi te u blizini

Tijekom prve godine života vaše bebe, primijetili ste da vaša beba nije baš presretna kada vas nema u blizini. Možda se namrštila ili zaplakala trenutak kada ste napustili sobu a nasmijala i opustila čim ste se vratili u njenu blizinu. Ovo je znak da razvijate međusobnu bliskost.

4. Oponaša tvoje ponašanje

Bilo da se mrštite na kućanske poslove ili se radujete buketu cvijeća koji vam je partner poklonio – dijete je reagiralo na sličan način. Ovo je znak da vas dijete cijeni i cijeni one vrijednosti koje i vi cijenite.

5. Koristi te kao zaštitu

Bilo da se radi o sramežljivosti i o strahu, primijetili ste da vam se dijete “ugnijezdi” prsa ili krilo. To je normalna faza kod sve djece i na ovaj način vam pokazuje da vas voli i da vjeruje kako ćete je upravo vi zaštiti od svih problema.

 

trudnoca.hr

Prethodni članakŠta je sreća?
Naredni članakŠta ponijeti u porodilište?

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave