Osvoji Disniyev klasik “Snjeguljica”

Osvoji Disniyev klasik “Snjeguljica”

Snjeguljica je još jedna Disneyjeva princeza koja ima tešku i neobičnu sudbinu i koju na kraju spašava princ. Poput Pepeljuge, Snjeguljica više nema roditelje, a njena maćeha je pretvorila u sluškinju i zla je prema njoj. Sličnost između Snjeguljice i Trnoružice je da su obje utonule u vječni san iz kojeg ih poljupcem budi princ. Ali, ono što ima samo Snjeguljica, a ni jedna druga su… sedam patuljaka!

Jedna od najstarijih bajki pričanih djeci je ova o Snjeguljici i sedam patuljaka. Poput Pepeljuge, ni Snjeguljici ne pripada položaj princeze koji joj je rođenjem namijenjen. Njena maćeha, zla kraljica ima čarobno ogledalo koje neumorno ispituje ko je najljepši na svijetu i zadovoljno se smije kada joj ogledalo odgovara da je to ona. Međutim, jednog dana ogledalo odgovori kako je najljepša njena pastorka Snjeguljica. Bijesna kraljica naredi lovcu da odvede djevojku u šumu i ubije je. Ali, lovac se smilovao i rekao joj istinu. Tako se naša junjakinja našla sama u šumi, ali uz pomoć šumskih životinja uskoro ponalazi praznu kolibicu. Vrijedna djevojka, odmah je posepremila kuću. Začudila se malim krevetima i pomislila je da tu žive djeca. Od umora je zaspala. Usnulu Snjeguljicu, po povratku iz rudnika, pronalazi sedam patuljaka. Svi su se sprijeteljili sa Snjeguljicom pa čak i Ljutko kome nikad ništa nije bilo po volji. Ali, zla maćeha je sve saznala i smišlja novi plan da otruje Snjeguljicu. Srećom tu priči nije kraj…

KO JE NAPISAO SNJEGULJICU?

Braća Grimm, Jacob i Wilhelm, svjetski poznati njemački pisci priča i bajki za djecu pod uticajem raznoraznih izvora pisali su svoje predivne verzije i nove bajke o princezama koje prati loša sudbina i koje uvijek spašavaju zaljubljeni prinčevi. Svoju prvu verziju Snjeguljice napisali su 1812. godine, da bi 1857. ponudili novu verziju.

A prvi Disneyjev animirani film bio je upravo o Snjeguljici i sedam patuljaka i to davne 1937. godine.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.

Pravila igre:

  1. Like i share objavu
  2. Like na stranicu Roditelj – https://www.facebook.com/Roditelj-239589256199530/ i Tropik https://www.facebook.com/tropik.ba/
  3. U komentar napišite koji je Vašim mališanima najdraži Disney-ev klasik 

Sretnog dobitnika ćemo izvući 24.12.2018. godine. Sretno 🙂