Odjeća za bebu – kupujte pametno

Da, kada biste imali novca, kupili biste sve, je l’ tako? I ono u dućanu i u internetskoj trgovini jer odjeća za bebu je preslatka i neodoljiva, no zaista vam baš sve nije potrebno.

Bolna istina, ali bitno je da kupite ono što bebi stvarno treba te da joj nije malo, veliko, usko, preširoko…

Evo nekoliko savjeta za praktičnu kupovinu odjeće za bebu
Kupite pravu veličinu

Istina, bebe rastu iznimno brzo, ali kupnja dva broja veće odjeće katkada nije dobra zamisao. U vrijeme kada bebi takva odjeća bude potpuno pristajala, već će biti iznošena. Mnogo je bolje kupiti odjeću prave veličine, ali u manjoj količini.

Nemojte kupovati previše

Uvijek kupujte samo ono što je zaista potrebno. Lijepa haljinica za posebne prilike mogla bi dugo čekati u ormaru, a onda bi se moglo dogoditi da uoči takve prigode shvatite kako ju je beba već prerasla. Mnogo je mudrije kupovati malo po malo, prema potrebi.

Cipele

Bebi cipelice i nisu potrebne. Dovoljno je imati nekoliko pari toplih čarapa. Ako se ipak odlučite kupiti cipelice, neka to budu one s mekanim đonom.

Naljepnice i etikete

Provjerite sve naljepnice i etikete na bebinoj odjeći, i to nakon svakog pranja. Ako nisu sigurno pričvršćene, mogu predstavljati opasnost od gušenja. Najbolje ih je ukloniti s bebine odjeće.

Šavovi

Na bebinoj odjeći mogu iritirati, peckati i svrbjeti osjetljivu bebinu kožu. Prilikom kupnje provjerite kako su šavovi obrađeni.

Čipka, nabori i vuna

Sve ove stavke na odjeći za bebe mogu djelovati kao i loše izvedeni šavovi. Neka odjeća za bebu bude od prirodnog materijala (najbolje pamučna), jednostavna i bez mnogo detalja.

Praktičnost

Važno je da odjeća za bebu bude praktična za oblačenje kako ne biste uznemirili bebu navlačeći joj usku majicu preko glave. Gumbi za kopčanje u predjelu vrata odlično su rješenje. Isto vrijedi za gegice s gumbima na nogavicama, koji su idealni za brzo mijenjanje pelene.

Foto: Unsplash

www.pitajmamu.hr

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave