Nikada prije djeca nisu bila manje fit, vrijeme je za promjenu

Nikada prije djeca nisu bila manje fit, vrijeme je za promjenu

Zbog modernih životnih navika koje su narušile osnovne pokrete, odrasli se moraju ispravljati i ponovo učiti tim pokretima. S mnogo sadržaja koji odvlače djecu od fizičke aktivnosti (videoigrice, računala i ukusna šarena hrana), djeca su najmanje fit nego što su ikada bila u historiji. Zato je jako važno usaditi im svijest o pravilnom kretanju već od malih nogu, čime se uveliko smanjuje potreba za ispravljanjem u budućnosti.

Redovnim vježbanjem utječe se na razvoj imunološkog sistema djeteta, a dijete stječe neprocjenjivo bogatstvo – zdravu naviku i ljubav prema vježbanju. Pravilno vježbanje uz zdravu prehranu utječe i na rast djeteta tj. na razvoj genetskog potencijala koje dijete ima do maksimuma. Bez dovoljne količine kretanja i rekreacije uskraćujemo djetetu normalan fizički i emocionalni razvoj.

Djeca, tinejdžeri i odrasli trebali bi dnevno vježbati minimalno 30 minuta. Jedan od najboljih načina da se poboljša forma cijele obitelji jest zajedničko vježbanje, a raznolikost aktivnosti ključ je uživanja cijele obitelji u vježbanju. Vježbanje treba biti zanimljivo i raznovrsno da privuče interes te da se dnevna fizička aktivnost pretvori u vrijeme koje se “jedva čeka” tokom dana.

roditelji.hr