Najteže radnje u posljednjem tromjesečju trudnoće

Najteže radnje u posljednjem tromjesečju trudnoće

Mučnine su se smirile, tijelo se polako priviknulo na ludovanje hormona i sve polako postaje normalno. Taman kada ste počeli istinski uživati u trudnoće, eto ga- stiglo je treće tromjesečje.

Dobra stvar svakako je činjenica da je dan upoznavanja s ljubavi vašeg života sve bliže i bliže.

Loša stvar je što iz dana u dan i najbanalnije radnje postaju poput nuklearne fizike.

Sada sigurno mislite „Meni se to ne može dogoditi.“ .

Vjerujte, svima se može dogoditi.

Tu čak ne igra preveliku ulogu ni činjenica koliko ste fit, jeste li niski ili visoki, pa čak ni kako ste podnosili trudnoću do sada. Kada se trbuščić zaokruži, beba zauzme dobar dio prostora u vašem tijelu, neke stvari doista postaju teške.

Donosimo vam popis radnji za koje vam je nepojmljivo da vam mogu dosaditi. A ipak mogu….

1. Hrana

Ako vas ne zezaju mučnine i žudite za hranom, u trećem tromjesečju će vas i hrana početi živcirati. Kako beba raste, sve je manje mjesta za vaš želudac. Pritisak često onemogućava da išta pojedete, a čak i kada možete jesti to je tek nekoliko zalogaja jer mjesta je mnogo manje nego prije. Ovo je glavni razlog zašto će vam se nekada činiti da neprestano jedete. Mnogo malih obroka jedini je način kako preživjeti ovaj period trudnoće.

2. Spavanje

Spava vam se, a ne možete zaspati. Postoji li išta više frustrirajuće od ovog osjećaja?
Namjestiti se gotovo nemoguće, a taman kada ulovite idealan položaj javlja se mjehur i ponovno morate ustati. Ako ste u mogućnosti svakako ulovite svaku priliku za odrijemati preko dana jer su noći u posljednjem tromjesečju kod većine trudnica rezervirane za migoljenje i odlaske na toalet.

3. Biti na miru

Nekada ste samo maštali o tome da legnete na kauč i uživate u omiljenom filmu, a sada je to gotovo nemoguće. Dok se namjestite morat ćete ili na toalet ili će vas bebica početi udarati. Bolovi u leđima, grčevi, neispavanost, glad i žeđ u kombinaciji će rijetko ostaviti prostora za dobro staro ljenčarenje.

4. Saginjanje

„Zamolila sam muža da sakrije slatkiše da ih ne mogu dohvatiti. Spustio ih je na pod ispred mene.“
Ko se nije barem nasmijao na ovu šalu, izgubljen je slučaj. No, u trećem tromjesečju prestane biti smiješno. Osim što doista neke stvari ne možete dohvatiti, obuvanje cipela, lakiranje noktiju na nogama i depiliranje doista postaje nemoguće.

5. Odmor

Kako se odmoriti kada ne možeš normalno leći, kada ne možeš zaspati i cijelo vrijeme se osjećaš sve umornije i umornije. Teško je smoći snage za otići do zahoda, pa gdje je onda onaj trudnički sjaj i blistanje o kojem svi pričaju? Čak i kada legnete odmoriti nemoguće se okrenuti, pomaknuti ili ustati.

Jedina utjeha je da ste većinu puta već prošli, a i nema nazad.

Što je vama bilo najteže u posljednjem tromjesečju?

 

trudnoca.hr

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave