Najbolji savjeti za brak

Najbolji savjeti za brak

Možda ste vi ona sretnica koja je s partnerovom obitelji u dobrim odnosima, no inače je taj odnos jako teško održavati. Partnera možete izabrati, no ne možete znati hoće li vam se svidjeti i njegovi roditelji te drugi članovi obitelji. Slijede najbolji savjeti za brak.

Poštujte tuđe vrijednosti

Uzroci mnogih sukoba nalaze se u razlikama vašeg i odgoja vašeg partnera. Roditelji vašeg partnera vjerojatno imaju neka svoja posebna pravila, načine razmišljanja i stavove za koje smatraju kako su ispravni, a razlikuju se od onih do kakvih drži vaša obitelj.

Ako od samog početka prihvatite kako roditelji vašega partnera možda misle da se njihove vrijednosti ne poštuju ili se podcjenjuju bit će vam lakše nego kada biste mislili kako su njihovi stavovi ili kritike napad na vas kao osobu.

Uskladiti se

Određene osjetljive teme, kao što su odgoj djece, dijeljenje kućanskih poslova, raspolaganje novcem, mjesto i način provođenja godišnjeg odmora ili pitanje tko plaća sve troškove mogu lako dovesti do obiteljskih razmirica.

Trebat će vam dosta strpljenja kako biste ustrajali u svojim odlukama i dokazali kako vi i vaš partner imate vlastite stavove i mišljenja o tim temama. Najvažnije je da u tome budete usklađeni.

Živjeti po svome

Mnogi roditelji misle kako život njihove djece mora što više sličiti njihovu i često se vrlo teško odriču vlastita utjecaja ili nametanja svojega života kao primjera. Pokušajte im obzirno objasniti kako su oni živjeli po svome, a kako vi sada živite po svome.

Postaviti jasne granice

Roditelji se možda podsvjesno osjećaju odbačenima jer je njihovo dijete sada ljubav, utjehu pa i savjet, pronašlo u drugoj osobi. Pokušajte im pokazati kako su i dalje voljeni i potrebni.

Prilagodljivost

Trebali biste se s partnerom složiti što možete samo ignorirati, čemu se možete zajedno nasmijati, a koja miješanja i kritike morate odmah jasno odbaciti. Raspravite na koji biste im način mogli objasniti da nećete dopustiti miješanje u osjetljiva područja.

Koji su korisni savjeti za brak koji bi mogli pomoći održati sreću unutar bračne zajednice? Ne želite li nehotice povrijediti roditelje, trebat ćete proraditi na komunikacijskim vještinama. Redovito ih zovite, pitajte za njihove osjećaje da se osjećaju potrebnima i voljenima.

 

savjetnica.com