Muški strahovi i lude ideje o trudnoći

Muškarci definitivno dijele naše strahove kada je u pitanju trudnoća, prije svega ako je u pitanju njihova partnerka. Naravno, oni su sagledani „iz muškog ugla“, što ipak ne umanjuje njihov značaj. I dalje su to razmišljanja koja kidaju nerve: da li će sve biti u redu sa osobom koju vole najviše na svijetu, da li će sve biti u redu sa bebom… Ali, osim onih koji se podrazumjevaju, od egzistencijalnih do zdravstvenih, u njihovim glavama se motaju razne čudne ideje. Verovali ili ne, na primjer, kada razmišljaju o trudnoj djevojci, zamisliće na razne načine kako je to imati seks sa njom, koliko će joj grudi biti veće i čvršće i da li će činjenica da će postati tata promijeniti nešto (bilo šta) u krevetu.

Da, i nikada neće priznati da, u stvari, nemaju pojma šta se dešava „tamo dole“ tih devet mjeseci, odnosno da, koliko god ih to intrigira, toliko i plaši.

Na kraju, možemo da zaključimo da se njihove misli, poput loptice skočice, odbijaju od čudnih, smiješnih, pa i simpatičnih zaključaka kada je u pitanju naše „drugo stanje“.

Šta ih plaši

Čak i da mu ih nismo poturili pod nos, on zna da u knjigama o trudnoći lijepo piše da je vođenje ljubavi i tada apsolutno prirodno i bezopasno. Ali, nećete naći muškarca koji se neće zapitati da li pod takvim okolnostima (ipak) udaraju u bebinu glavu svojim penisom. I kolika je mogućnost da se tako nešto nekada desi. Teško je da ga ubedite da bebi to ne smeta. On će istaći „jak“ argument: „Ako ja mogu da osetim kako se beba mrda, i ako jasno mogu da vidim kako mjenja položaj, i ako mi svi pričate kako može da me čuje dok joj tiho govorim dok je u stomaku, pa kako joj onda ja ne bih smetao u toku seksa!?“ Na to se nadovezuju njihove dileme da se seksom može „pogurati“ porođaj, što načelno ima sekvence opasnosti, ali prije svega ako je u pitanju rizična trudnoća.

Postoje i oni muškarci koje su naplašili da u trudnoći često mijenjamo raspoloženje (što je tačno, ali nije valjda toliko strašno?), pa imaju bojazan kako će se nositi sa našim hormonima. Kažite mu da ponovo pogleda „Doktora Džekila i Mistera Hajda“ i da se uvjeri da u tom filmu niko nije trudan.

Ipak, možda i najveći strah kada je u pitanju „donja regija“ je da li će biti sve isto kao i ranije. Da, on ima sumnju da li će se „nešto“ proširiti, da li će biti „nešto“ labavo i opušteno i šire… Jer, ne bi željeli da im osećaj seksa bude drugačiji nego prije porođaja. Kada im objasnite da se poslije porođaja radi ušivanje pocjepanog tkiva, i da se tu ništa neće promjeniti nagore, on će verovatno poslije prvobitne molbe da mu dodate šećer i vodu, predložiti da vas, ako je moguće, zašiju malo više, da biste bili još uži. Naravno, reći će da se šali, ali se ne bi ništa bunio ako bi se tako nešto i desilo. Naprotiv.

cosmopolitan.rs

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave