Mirna i lagana prva šetnja s bebom

Mirna i lagana prva šetnja s bebom

Nijedna krajnost nije dobra, kažu stručnjaci – griješe i roditelji koji bebu nigdje ne vode, ali i oni koji odmah sa djetetom kreću u šoping i na dječje rođendane. Pronađite sredinu i birajte mjesta sa manje gužve.

Roditelji novorođene bebe najčešće idu iz krajnosti u krajnost – ili je nigdje ne vode ili je odmah “ubace” u gužvu. I šta god da urade od toga – griješe. Profesor dr Majkl Bodin kaže da prvi izbor nije dobar prije svega za majke.

– Ako 24 časa dnevno, svaki dan, svaku sedmicu, sve do drugog, trećeg mjeseca ostajete kod kuće, plašeći se da će se bebi nešto desiti u dodiru sa spoljašnjim svijetom, pući ćete. Beba plače, vi ne spavate, ne razmjenjujete energiju i priče sa drugima, hormoni divljaju. Šta možete da očekujete osim da padnete u depresiju ili da vam povratak u stvarnost bude kao horor film – primećuje Bodin.

S druge strane, ako ste od onih koji odmah sa bebom krenu u šoping i na dječije rođendane, računajte da ćete joj ugroziti zdravlje.

– Pomislite na sve one bakterije i viruse koji vrebaju – upozorava ovaj stručnjak, savjetujući mamama da pronađu sredinu i šetaju bebe laganim tempom, birajući mjesta sa manje ljudi i buke.

 

bebiron.net