Matematika se lakše uči uz muziku

Eksperimentalni časovi u Kaliforniji potvrdili da su učenici mnogo efikasniji ako računaju uz neku finu zvučnu pozadinu, jer im je koncentracija tada bolja, a misli fokusirane.

 

Da bi brže savladali matematičke operacije, predložite djeci da ih rešavaju uz muziku – savetuju naučnici sa Univerziteta u San Francisku. Pošto je više škola u Kaliforniji učestvovalo u eksperimentalnom času, potvrđeno je da su učenici mnogo efikasniji ako računaju uz neku finu zvučnu pozadinu, jer im je koncentracija tada bolja, a misli fokusirane.

„Testovi su pokazali da melodije na gitari najviše pomažu u razumevanju algebre i geometrije“ – kaže dr Donald Ebigejl, vođa tima. „Postoji čak program pod nazivom “akademska muzika”, tokom kojeg se koriste instrumenti prijatni uhu, koji ne umaraju mozak, već ga podstiču na rad.“

Ukoliko se pokaže kao uspešan u daljem testiranju, mogao bi da bude usvojen u svim školama u Kaliforniji. Tako bi više mališana savladalo i zavolelo ne tako popularan predmet kao što je matematika.

www.mojpedijatar.co.rs

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave