Kivi u trudnoći

Kivi u trudnoći

U zimsko vrijeme trudnice bi osobito trebale paziti na svoje zdravlje. Viroze i prehlade kolaju svuda oko nas, a mnogo zdravih namirnica najčešće izaziva jutarnje mučnine kod budućih majki. Time je izbor unosa vitamina poprilično sužen.

Ako vam tijelo dopušta konzumaciju kivija, svi vaši problemi su riješeni. Naime kivi se već stoljećima smatra jednom od najzdravijih vrsta voća. 100 grama kivija sadrži čudesnih 150% preporučenog dnevnog unosa vitamina C.

Naime kivi se već stoljećima smatra jednom od najzdravijih vrsta voća. 100 grama kivija sadrži čudesnih 150% preporučenog dnevnog unosa vitamina C.

Najveća čudotvornost krije se u činjenici da konzumacija kivija štiti DNK od raznih mutacija do kojih dolazi u novije vrijeme. Zbog mnogo vlakana koje sadrži, ali i udjela kalija odličan je za regulaciju krvnog tlaka.

Kivi u trudnoći

Osim već navedenih zdravstvenih prednosti za zdravlje, postoji još razloga zašto se preporučuje trudnicama. Poznato je kako je folna kiselina neophodna kako bi se beba pravilno razvijala u majčinom trbuhu, a upravo u kiviju se nalaze zavidne količine folne kiseline.

Prilikom kupovine kivija pazite da kora nije oštećena te da nije previše mekan jer tada postoji mogućnost da je započeo proces fermentacije.

 

trudnoca.hr