Kako zaštititi bebinu kožu u toku ljeta? 

UVA i UVB zrake štetne su za svakoga, a to znači i za vašu bebu. Bez obzira gdje se nalazite potrebno je zaštititi bebinu kožu od sunčevih zraka.

Nanesite kremu za zaštitu od sunca na starije bebe

Kad izlazite vani nanesite kremu za zaštitu od sunca na bebe. Bez obzira da li idete u park, na plažu ili šetnju susjedstvom, na mališana nanesite kremu za zaštitu koja ima bar 30 faktor, i nanosite je više puta u toku dana.

Ne zaboravite nanijeti kremu prije izlaska

Vjerovatno već znate da je bitno dobro se pripremiti, a isto vrijedi i za zaštitnu kremu. Namažite kremu na bebinu kožu prije nego što izađete iz kuće, tako će beba već biti spremna i zaštićena.

Zaštitna krema se skida u vodi

Ako želite odvesti bebu na bazen ili na plažu, sjetite se da krema nije u potpunosti vodootporna i da se lako može skinuti. Nastavite nanositi kremu na bebinu kožu nakon ulaska u vodu, čak i ako nije prošao niti sat nakon zadnjeg nanošenja.

Zaštitite bebino lice

Bebino lice je posebno sklono oštećenju od sunca, s obzirom na to da je to područje najizloženije suncu. Preporučujemo da u bebinu rutinu njege lica ubacite i zaštitnu kremu koju možete nanositi na lice. Za dodatnu zaštitu navucite joj kapicu i naočale.

Zaštitite je odjećom

Ako planirate biti na suncu produženi period, pored toga što ćete redovno nanositi kremu obucite bebu u odjeću koja štiti od sunca. Postoji odjeća koja se pravi od materijala s UV zaštitom.

Ograničite izlaganje suncu kad je sunce najjače

Sunce je najjače između 10 ujutro i 3 popodne, pogotovo u toku ljetnih mjeseci. Ograničite izlazak s bebom i pokušajte izbjegavati ove sate kad god je moguće.

DERMEDIC Sunbrella Baby zaštitno mlijeko SPF50 idealno je za zaštitu kože beba i male djece. Dermedic Sunbrella je učinkovita zaštita od štetnog UVA i UVB zračenja. Formula sadrži poseban kompleks mineralnih filtera – sigurnih za delikatnu bebinu kožu koji na površini kože formiraju zaštitni film koji štiti od UV zračenja.

Krema sadrži inovativni aktivni sastojak zvan Aqua-proVita D3, a koji je preteča vitamina D3. Pod uticajem UV zračenja pretvara se u vitamin D3, te posljedično, umiruje iritacije, podržava funkcije barijere kože i ciklus biološke obnove epiderme. Proizvod ima prirodnu mliječnu boju i ostavlja vidljiv sloj na koži, olakšavajući ravnomjernu primjenu. Mlijeko umiruje iritacije i smiruje kožu – Alantoin i D-Pantenol umiruju kožu, smanjuju peckanje i olakšavaju zarastanje iritirane epiderme. Preporučeno za zaštitu osjetljive kože lica i tijela, djece i novorođenčadi od prvog mjeseca života, od UVA i UVB zračenja tokom izlaganja suncu.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave