Kako se riješiti jutarnje mučnine u trudnoći

Kako se riješiti jutarnje mučnine u trudnoći

Jutarnje mučnine koje se najčešće javljaju u prvom tromjesečju trudnoće i ženama zadaju prave i doslovne muke. No u vašem se domu skrivaju jednostavni i prirodni ‘lijekovi’ koji, po riječima majkama, doista djeluju. Donosimo 7 najjednostavnijih i najučinkovitijih ubojica jutarnje mučnine i žgaravice.

Sok kompota od breskve – kad osjetite mučninu popijte nekoliko gutljaja kompota od breskve iz konzerve.

Ishlapljeni gazirani sok – Ishlapljeni gazirani sok ulijte u posudice za led i ostavite u zamrzivaču da se zaledi. Kada osjetite mučni cuclajte kockicu leda.

Kad osjetite mučninu popijte nekoliko gutljaja kompota od breskve iz konzerve.

Miris svježeg limuna – svježi limun izrežite na kriške. Jednu krišku približite nosu i njuškajte par minuta. Kriške možete i zalediti te cuclati po potrebi.

Eterično ulje metvice – par kapi eteričnog ulja nakapajte na kažiprst te njime istrljajte desni ili nakapajte na kockicu šećera te cuclajte po potrebi.

Badem – kada osjetite mučninu pojedite pet do deset badema. Oni će smiriti želudac i riješiti problem žgaravice.

Đumbir – komadić svježeg đumbira ogulite i izrežite na komadiće te prelijte hladnom vodom. Ostavite da odstoji desetak minuta, procijedite i popijte po potrebi. Volite li topli napitak napravite čaj na isti način, ali đumbir prelijte vrućom vodom i zasladite šećerom.

Juha od rajčice – rajčicu iz tetrapaka zagrijte u lončiću, dodajte žličicu šećera i malo soli te kratko kuhajte na laganoj vatri. Juhu pijte mlaku.