Kako organizirati dječji rođendan?

Kako organizirati dječji rođendan?

 

Bilo da organizirate rođendansku zabavu zabavu samo za djecu ili zabavu na kojoj će prisustovati i roditelji, bitno je da proslava bude puna veselja!

Organizacija dječjih rođendana samo je pola zabave. Ukoliko je i vaše dijete uključeno u odabir teme rođendanske zabave, izbora dekoracije i kupnje potrebnih sastojaka rođendansko uzbuđenje započet će i nekoliko dana prije same proslave. Bilo da organizirate rođendansku zabavu samo za djecu ili zabavu na kojoj će osim djece prisustovati i roditelji, bitno je da proslava bude puna veselja i ugodnog druženja.

A da bi zabava protekla bez stresa i neugodnih iznenađena važno je sve dobro isplanirati i unaprijed se pripremiti.

Tema rođendanske zabave

Iako se odabir teme možda čini nepotrebnim, dobro je unaprijed, po mogućnosti zajedno s vašim djetetom odlučiti temu proslave jer će te prema njoj kupiti svu dekoraciju. Primjerice, ukoliko se odlučite za Mickey Mousse tematsku zabavu kupite sve što možete u tom stilu – balone, tanjuriće, čaše, salvete i ostale ukrase. Po neki put teško je pronaći odgovarajuću dekoraciju zamišljene teme, pa je najbolje otići u veći trgovački centar, razgledati sve što se nudi i prema tome odrediti temu rođendanske proslave.

Rođendanske pozivnice
Nakon što ste se odlučili za temu rođendanske proslave, u istom stilu nabavite ili sami izradite rođendanske pozivnice. Ukoliko ne možete pronaći pozivnice koje odgovaraju temi vaše zabave izradite ih sami. Jednostavno pronađite na internetu fotografiju koja odgovara vašoj temu i kreirajte sami svoje pozivnice. Zajedno sa vašim djetetom napravite listu uzvanika i na vrijeme podijelite pozivnice. Bilo bi dobro kada bi ih uzvanici dobili barem tjedan dana prije proslave kako bi mogli organizirati svoje slobodno vrijeme.

Vrijeme trajanja

Unaprijed odredite vrijeme trajanja zabave tako da roditelji znaju kada trebaju dovesti i pokupiti djecu. Prosjek dječjih rođendanskih zabava je 3-4 sata. To vrijeme dovoljno je da se djeca igraju i zabave, a nakon toga ionaku postaju umorna.

Odabir hrane

Činjenica je da djeca vole jesti fast food. Rođendani su jedna od rijetkih prilika kada bez prigovora roditelja mogu opušteno uživati u svakom zalogaju pa im to i omogućite. Sastavite jelovnik od nekoliko različitih jela kao što su kiflice sa šunkom i sirom, hrenovke u lisnatom tijestu, canape sendviči ili jednostavno naručite pizze. Ukoliko se rođendanska zabava održava na otvorenom odličan izbor jela je roštilj na kojem možete peći pljeskavnice i hrenovke i djeci ponuditi omiljeni hot dog i hamburgere.

 

slatkisvijet.com

Close Menu